FÖLJETRÅD

Här hittar du vårt utbud på unika följetrådar online. Det spelar ingen roll om du vill lägga till en lätt och luftig mohairtråd eller mjukt silke, du hittar alla slags följetrådar i vårt garnutbud. En följetråd kan lyfta ditt projekt och göra det både mjukare och vackrare. Du kan också använda en följetråd för att matcha din önskade stickfasthet om du har ett mycket speciellt projekt i åtanke och ditt nuvarande garn behöver en följetråd för att träffa punkten på stickfastheten.

Visar alla 12 resultat

BILLIG FÖLJETRÅD

Här har vi samlat olika garner som du kan använda för att dekorera dina stickade plagg med. Vi har alla sorters följetrådar, tjocka och tunna eller en blandning, med eller utan textur, och i alla möjliga material och färger.

VAD ÄR EN FÖLJETRÅD?

En följetråd ( följegarn,medlöpare eller medlöpstråd) är garn som du stickar ihop med ditt basgarn. Har du t.ex ett vanligt merinogarn som bas, kan du lägga till en fluffig följetråd för att få ett mjukt och fluffig resultat. Den mest kända följetråden på marknaden är ett mycket tunt fluffigt mohairgarn med silke. Det är den sortens följetråd som du oftast ser i de mest populära mönstrena.

Det behöver inte bara vara tunt fluffigt garn som s0m kan vara till följetråd. Du kan enkelt använda bouclégarn eller till och med en mycket tunn silketråd utan struktur alls.

VARFÖR ANVÄNDER MAN EN FÖLJETRÅD?

Att lägga till en följetråd till ditt projekt är otroligt spännande. Något riktigt magiskt händer när du kombinerar garn, färger och struktur. Även ett mycket tunt garn kan göra stor skillnad i slutresultatet. Det ger fyllighet, melering, liv eller effekter. Dina stickade plagg blir plötsligt helt unika.

Vi har många typer av följtrådar. Här hittar du bouclégarn som är små öglor som ger fyllighet. När de borstas blir de otroligt mjukt och läckert garn.

En annan sorts följetråd kan vara tunt silkegarn eller garn med viskos. Dessa ger vacker glans.

Du kan även använda de mest populära materialen som följetråd, så som mohiar eller alpacka. Dessa fiber ger ofta fluff och är ditt basgarn lite stickigt så kan en mjuk fluff följetråd bidra till att hela projektet blir mycket mjukare.

Följetrådar behöver inte nödvändigtvis vara tunt. Tjockt fluffigt garn kan också göra något. Stickar du på stora stickor är det alltid kul att kombinera garn kors och tvärs. Här kan du verkligen vara kreativt och få ditt egna unika garn som ingen annan har.

MIXA DITT EGNA GARN

Något vi fullkomligt älskar på Garnspecialisten är att kombinera många tunna trådar. Du kan skapa den mest fantastiska tråden genom att helt enkelt ta 4-5 olika, mycket tunna garner och sticka ihop dem. Prova det – du kommer att bli förvånad. Här kan du även kombinera garn som ska passa efter en önskad stickfasthet. Vill du sticka en tröja som t.ex har stickfastheten 20 maskor per 10 cm, så kan du med fördel kombinera olika trådar för att uppnå just den stickfastheten.

Rulla till toppen