GARN TILL BABYKLÄDER

Att sticka till en framtida familjemedlem eller en väns lilla guldklimp tycker vi är något av det vackraste. Därför har vi alltid ett urval av garn till babystickning. Oavsett om du föredrar naturens mjukaste material, om du vill ha garn som är oeko-tex-certifierat, akrylgarn eller superwash-garn för enkel tvätt, så har vi något för dig.

Visar alla 16 resultat

BILLIGT GARN TILL BABYKLÄDER

Bebisar har väldigt känslig hud och därför behöver de material som inte sticker eller irriterar huden. Det finns två saker du bör tänka på innan du köper garn till babykläder.

Material – är garnet mjukt och allergivänligt?
Tvätt – ska garnet handtvättas, eller kan det även maskintvättas?

Hos oss hittar du det finaste, mjukaste garnet, som är perfekt att svepa in en liten bebis i. Det blir mjukt ullgarn, oftast av merinoull eller kashmir. Det kan också vara silke eller mjukt bomullsgarn. Vi har även läckert och supermjukt akrylgarn. Garn med andra syntetfibrer är också bra till babykläder eftersom de med fördel kan maskintvättas. Detta är en ren win-win för upptagna föräldrar.

KAN MAN STICKA BABYKLÄDER I MOHAIR?

Vi rekommenderar att mohair (och andra fluffiga garner, som alpacka eller angora) används i begränsad omfattning till nyfödda och mycket små barn. Mohair är ett lurvigt garn, och fibrerna kan vara till besvär för barnets luftvägar.

ULLGARN TILL BABYSTICKNING

Ett riktigt fint babygarn är ullgarn. Ull värmer bra, både vinter och sommar. Det finns många typer av ullgarn som lämpar sig för babystickning. Det viktigaste är att det inte är stickigt.

Våra varmaste rekommendationer går till merinoull, kashmir eller alpackagarn – men se upp för de lurviga och fluffiga garnerna, som mohair eller angora – som beskrivs ovan. Tänk på att ullstickat plagg måste tvättas antingen för hand eller på ullprogram. Klarar du inte handtvätt är superwash-behandlad ull ett bra val, då den tål maskintvätt i 30-40 grader

STICKADE SOMMARPLAGG TILL BABY

Har du ett sommarbarn rekommenderar vi även att leta efter garn med lite växtfibrer i. De flesta väljer att sticka med bomullsgarn eller viskos. Silkegarn är också ett fantastiskt babygarn. Du kan också välja en blandning av merino/bomull eller silke/lin.

OEKO-TEX CERTIFIERAT BABYGARN

Oavsett vilket material du väljer är oeko-tex-certifiering en fin bonus när du väljer garn till babystickning. Du är garanterad att garnet är fritt från skadliga kemikalier och farliga ämnen som kan orsaka allergier hos nyfödda barn.

Här har vi samlat både oeko-tex och icke-eko-tex babygarn. Vill du gå ett steg längre kan du även kika in i vår kategori med Hållbart garn.

BILLIGT AKRYLGARN TILL BABYSTICKNING

Akrylgarn är ett av de mest praktiska garnerna för babystickning, inte bara för att det är otroligt mjukt, utan just för att man kan maskintvätta kläderna utan att de repar eller krymper. Dessutom är det ofta det billigaste garnet på marknaden. Hos oss hittar du billigt akrylgarn från 10 SEK per nystan.

STRUMPGARN TILL BABYKLÄDER

Om du stickar till en väldigt nyfiken bebis som älskar att krypa runt och gå på upptäcktsfärd, så bör du överväga att sticka eller virka kläder i strumpgarn. Sockgarn är vanligtvis superwash-behandlat ullgarn med tillsatt nylon. Det gör att a) garnet kan tvättas i maskin i 30-40 grader och b) kläderna blir otroligt slitstarka. Den lilla nya kan bara krypa runt utan att oroa sig för hål i byxorna eller på armbågarna.

STICKA OCH VIRKA TILL BABY

Det finns många saker du kan sticka eller virka till ditt barn. Det är otroligt givande eftersom det oftast är söta små saker som man snabbt kan avsluta. Du kan sticka eller virka olika babykläder (byxor, strumpor, mössor, halsvärmare, koftor, sovdräkter eller tröjor) eller virka tillbehör för vardagsbruk. Oavsett om det är nallar, snuttefilt, nappsnören, sovfiltar, bärsjalar eller babyskallror – är vi säkra på att de kommer att bli en hit.

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.