GARNTYP

Här har du en överblick över vår online garnförsäljning, sorterad efter specifika egenskaper och möjliga användningsområden. Klicka på din favorit nedan och se vad vi har att erbjuda inom dessa särskilt populära garnkategorier.

Visar 1–20 av 68 resultat

GARNTYP
I denna kategori har vi sorterat garn efter dess egenskaper. Här hittar du t.ex. hållbart garn, garn som är bra till babykläder, garn som går att tova eller spinna, garn som lindas på koner, i nystan eller härvor, effektgarn så som bouclegarn, glittergarn, fluffigt garn och andra typer av garn.
HÅLLBART GARN
En speciell kategori som ligger oss väldigt varmt om hjärtat är vårt Hållbara garn. Här hittar du varor som antingen är tillverkade av hållbara material, återvunna fibrer eller är OEKO-TEX certifierade.

På Garnspecialisten bryr vi oss verkligen om hållbarhet. Hållbarhet hos oss betyder dock inte nödvändigtvis att allt vårt garn faktiskt produceras på ett miljövänligt sätt. Det är själva processen kring anskaffningen av garn som är hållbar. Vi köper bara in överskottsgarn från textilindustrin och bidrar därmed till att minska garnspillet. Det är alltså redan producerat garn som vi säljer, det vill säga garn som normalt betraktas som avfall i våra leverantörers ögon.
UNIKT EFFEKTGARN
Vårt garn kommer från några av de mest kända italienska leverantörerna, som producerar de mest innovativa och annorlunda garnerna, och som ofta syns på catwalks och i de senaste modekollektionerna. Hos oss får du därför ofta garn med superspännande textur, uttryck eller egenskaper. En speciell typ av garn är till exempel garn med glitter. Glimmergarn är oftast en följetråd, som stickas ihop med något annat för att piffa upp plagget med lite glamour och elegans. Man kan även göra fransar av glittergarn, det ser riktigt snyggt ut.

En annan typ av garn vi jobbar mycket med är bouclégarn. Bouclégarn bildar små öglor, som ger spännande textur till det färdiga resultatet. När du borstar dessa små öglor får du vanligtvis en fluffig och lätt följetråd.

Bandgarn är också ett spännande effektgarn som vi ofta har på lager. Det är ett platt garn som ofta starkt och därför utmärkt att sticka eller virka med.
GARN PÅ KONER
Om du väver, tuftar eller stickar på maskin kommer du ha mest glädje av garn som är lindat runt koner  eller spolar. Det är garn som lätt kan stå på golvet utan att rulla runt, som det till exempel händer med garnnystan. Förutom att garn på koner är väldigt stabilt, behåller det sin spänning. Detta är verkligen viktigt, särskilt vid vävning och maskinstickning.

Hos oss hittar du bokstavligen tonvis av garn på koner och de kan även enkelt användas för handstickning, eftersom du enkelt kan sticka eller virka direkt från koner utan att det påverkar ditt projekt. Du slipper till och med att fästa ändar eller knyta knutar på din stickning, eftersom konerr vanligtvis innehåller cirka 500 – 800 gram garn. Det räcker nästan alltid till en stor tröja.

Rulla till toppen