LINGARN

Du hittar vårt utbud av vackert och billigt lingarn online i denna kategori. Lin är ett underbart material som är mer hållbart, har ett naturligt utseende, sval mot huden och blir vackrare och mjukare med åren. Här du du verkligen möjligheten att fynda lingarn där du kan göra dina egna och unika handgjorda linneskjortor, linnebyxor eller toppar.

Visar alla 2 resultat

BILLIGT LINGARN ONLINE

Lin är ett underbart material som blivit mer populär det senaste åren. Lin har goda egenskaper som passar särskilt till kläder, så som egenstickde linneskjortor, blusar och toppar. Lingarn har blivit mer populärt eftersom det är ett mer miljövänligt alternativ än vad bomull är. Varför kan du läsa i nästa avsnitt.

Lingarn har en grövre struktur än bomull och har den underbara egenskapen att det blir mjukare vid användning och efter tvätt. I kombination med stor slitstyrka gör detta att du kan njuta av dina linneprodukter extra länge.

VAD ÄR LIN?

Linfibrer kommer från linplantan, en vacker växt med blåa blommor. Den stora majoriteten av lin odlas i Europa där det växer utan behov av konstgjord bevattning. Istället vattnas plantorna med regnvatten. Detta innebär att lin är en av de skonsammare växtfibrerna ur en miljösynpunkt. För oss som bor i Europa innebär det också att linet inte behöver transporteras så långt – ytterligare ett plus för miljön.

LINGARN TILL KLÄDER

Linfibrer är ihåliga. Luften inuti fibrerna gör att lin isolerar och hjälper därmed till att reglera temperaturen. På sommaren känns linnebyxor och linneskjortor svala mot huden och på vintern är linne varmt på grund av den isolerande luften inuti fibrerna. Linnekläder är superbekväma att ha på sig och uppskattas ofta för tygets vackra struktur. Det är förmodligen också en av anledningarna till att lin är en av de äldsta växterna som använts för att tillverka textilier.

KÖKSTRASOR OCH HANDDUKAR I LIN

En annan bra egenskap hos lin är att fibrerna är relativt långa jämfört med till exempel bomull. De långa linfibrerna ser till att vattnet fördelas jämnt i tyget och hjälper på så sätt att förhindra att det känns stänkvått på samma sätt som fuktig bomull. När vattnet fördelas innebär det också att linne torkar betydligt snabbare. Detta gör den särskilt lämplig för kökstextilier som kökshanddukar, trasor – eller vad sägs om en läcker vävd badhandduk.

LIN FRÅN TEXTILINDUSTRINS ÖVERSKOTTSPRODUKTION

Lingarnet du hittar hos Garnspecialisten har räddats från textilindustrin, där det blivit över av olika anledningar. Linnegarnet är av högsta kvalitet och ofta hittar man både rena linnekvaliteter, det klassiska bomull-lingarnet (så kallat cottolin) samt spännande kombinationer av lin/merino, lin/mohair eller lin/silkesgarn. Oavsett vad som passar din smak och passar ditt projekt kan du hitta lingarn hos oss till de bästa priserna. Vi kan sälja billigt lingarn eftersom vi köper det direkt från fabriker och spinnerier. Det är mer hållbart än nyproducerat garn för hobbybranschen, både för miljön och din plånbok.

Rulla till toppen