BORSTAT GARN

Vi älskar fluffigt och borstat garn. De tjocka, borstade garnkvaliteterna är perfekta för voluminösa tröjor och koftor med den perfekta kombinationen av värme och lätthet. Här hittar du bland annat populära borstat mohair som många väljer använda som följetråd.

Visar alla 9 resultat

BILLIGT BORSTAT GARN

Älskar du lätt, mjukt och borstat garn? Då har du kommit till rätt plats!

Borstat garn är helt klart vår mest sålda typ av garn, och det förstår vi. Det kan användas till nästan vad som helst, t.ex mjuka sjalar, tröjor, mössor, vantar, kuddar och mysiga filtar. Dessutom kan du ofta variera storlekarna på dina stickor med detta slags garn.

VAD ÄR BORSTAT GARN?

Borstat eller fluffigt garn börjar vanligtvis som bouclégarn. Garnet borstas sedan väl igenom så att man inte längre kan se öglorna. Det är också i denna process du ser till att garnet blir ovanligt mjukt och får sin lätthet och fyllighet.

BILLIGT BORSTAT MOHAIR

En av de mest populära fluffiga garnmaterial är helt klart mohair. Mohair kommer från mohairgetter och blir ovanligt mjukt när det borstas. Den mest kända garnblandningen är mohair-silke som kombinerar mjukhet från mohair och glans från silke på ett riktigt snyggt och lyxigt sätt. Silke ger samtidigt styrka och hållbarhet åt garnet.

Tyvärr är silke och mohair också några av de dyraste materialen på marknaden. Men som tur är har vi ofta några läckra och lika vackra garnalternativ till silke/mohair i rätt prisklass. För att hålla kostnaderna nere används ofta borstad alpacka eller merino istället för mohair och akryl istället för silke.

FLUFFIGT GARN TILL BABYKLÄDER

Det råder många delade meningar kring att använda fluffigt garn för babystickning. Det finns inga bevis för att borstat garn faktiskt är skadligt för mycket små barn. Det är dock vår erfarenhet att denna typ av kläder är opraktiskt. Det beror på att de små fibrerna kan flyga runt och sätta sig i munnen för att sedan störa luftvägarna på de små söta varelserna. Vill du sticka något mjukt till din bebis rekommenderar vi att du istället tittar på vår kategori garn till babykläder.

Rulla till toppen