GARNNYSTAN

Garnnystan är lätta att hantera och gör att du kan köpa precis den mängd garn du behöver. Utforska vårt urval av garn i nystan om du letar efter garn till ett mindre projekt, om du letar efter rester till en tröja inspirerad av Lærke Bagger, eller om du vill ha den välkända kvaliteten från Rowan till marknadens billigaste priser .

Visar alla 5 resultat

BILLIGA GARNNYSTAN

Alla som sysslar med handarbete känner till garn på nystan. Garnnystan är den form på garn som är svenskarna mest föredrar.

Garn i nystan innehåller en mindre del garn, eftersom de vanligtvis väger 50 gram. Runt nystona  kommer du vanligtvis att se en bandroll, som beskriver garnetsmaterialinnehåll, vikt och antal meter. Dessutom hittar du tillverkarens namn och ofta tvättråd samt vägledande stickstorlek och ibland även stickfasthet. Allt detta är superviktig information att ha med sig. Speciellt färgnummer och infärgning. Hos garnspecialisten hittar du garnnystan i bomull, ull, mohair, silke, akryl och mycket mer.

OM GARN-INFÄRGNING

Det som är bra med nystan är att de är lätta och enkla att ta med på semestern. MEN…. dock räcker det sällan med ett nystan för ett helt projekt. Se därför till att du alltid har tillräckligt för ditt projekt och att du väljer nystan i samma färg. Det är tråkigt att stå där på slutet och inse att du saknar de sista 50 meterna för att sticka färdigt din tröja. Det är sällsynt att butikerna fortfarande har samma infärgning i lager efter att flera månader har gått.

Och du kan alltid se om ett nystan har en annan färgnyans än resten av nystanen.

Har du köpt garn i samma färg men i olika infärgningar? Oroa dig inte, här får du tips på hur du stickar med nystan som har olika infärgningar. Du kan sticka växelvis med de olika nystanen, d.v.s. att du stickar ett varv med garnnystan 1 och sedan stickar du ett varv med nystan 2. På så sätt har du färgerna jämnt fördelade. Detta ger liv åt stickade plagg.

Spara dina rester, du kan alltid använda dem senare i mindre projekt eller till kreativa restgarnsprojekt.

Kom ihåg att vi har prisgaranti på allt vårt garn

Rulla till toppen