VINDA GARN

Vårt garn kommer ofta på stora koner eller i härvor. Därför kan det vara praktiskt att ha möjlighet att nysta garnet. Här hittar du olika verktyg för att nysta eller spola garn.

Visar alla 2 resultat

BILLIGA NYSTMASKINER OCH GARNVINDA
Om du är en storkonsument av garn behöver du förmodligen nysta upp ditt garn då och då. Det är extra skönt att göra det utan ansträngning och besvär.

Hos oss kan du köpa garn i olika former. Vi har garn på koner, i nystan eller i härvor/buntar. Olika former används i olika situationer. Till exempel skulle man använda garn på koner för maskinstickning, tuftning eller vävning, medan garn i buntar/härvor är mest lämpligt för garnfärgning. Oavsett form på garnet kan du alltid nysta det till önskad form – nämligen genom att använda våra apparater.

I denna kategori hittar du ett urval av enkla bra maskiner så att du enkelt kan nysta garn, givetvis till fasta låga priser.
VAD ÄR SKILLNADEN PÅ EN GARNVINDA OCH NYSTMASKIN?
En nystmaskin används för att nysta garnet till nystan. En garnvinda används som hållare för garnet som kommer i härvor. Tidigare kanske du har använt två stolsryggar och nystan in garnet för hand till nystan. Med en garnvinda och nystmasskin kan du enkelt och snabbt nysta ditt garn till vackra nystan/garntårtor. Är du osäker på hur man använder produkterna så kan du se hur vi gör på en video här.
VAD HAR MAN EN NYSTMASKIN TILL?
Majoriteten av vårt garn kommer på koner. Du kan enkelt sticka direkt från konen, men ibland vill du nysta garnet till mindre portioner. Vill du sticka med flera trådar samtidigt så är det en fördel att nysta garnet till små nystan.

I så fall behöver du en nystmaskin, eller en spolapparat som det också kallas för.
VAD HAR MAN EN GARNVINDA TILL?
Hos oss hittar du även mycket garn i härvor. Som regel kan man inte arbeta (t.ex. sticka) direkt från en härva. Du måste nysta upp garnet till nystan eller till koner. Här är en garnvindan din bästa vän.

Du kan enkelt använda en garnvinda och en nystmaskin samtidigt för att nysta garn. Det gör du till exempel om du behöver nysta ett nystan från en härva.

Garnvindan är också en riktigt bra hjälpreda om du vill färga garn som är inlindat på en kon. Här nystar du över garnet från kon till härva som du ska använda till din garnfärgning.

Rulla till toppen