MÖNSTER

Köp fina och gratis stick- och virkmönster som är utvecklade av Garnspecialisten. Välj sedan ett passande garn från vårt lager, genom att kolla i kategorin ”Stickfasthet”. Allt vårt garn kommer från textilindustrins överskottsproduktion, vilket betyder att du räddar garn från kassering när du handlar hos oss. Hos oss kan du tryggt ladda ner gratis mönster OCH köpa billigt garn.

Visar alla 2 resultat

MÖNSTER HOS GARNSPECIALISTEN

Här hittar du mönster designade för dig av team Garnspecialisten och våra vänner. Utöver våra egna stickmönster säljer vi även mönster från Viola Obel Knitwear.

Mönstren har tagits fram utifrån antingen våra egna eller välkända garner, så att du kan använda beskrvningen till garn du redan har hemma. Då vi bara säljer rester kan garnerna tyvärr vara slutsålda. Detta utesluter dock inte att du kan använda dig av passande garnalternativ.

GRATIS STICKMÖNSTER PÅ BENVÄRMARE OCH FILT

Vi har utvecklat två gratis stickmönster. Ett par enkla och nybörjarvänliga benvärmare, samt en stickad filt i dubbel mosstickning. Benvärmarna är som sagt superenkla att sticka och de kommer värma gott. Det lite mer unika med dem är att de har ett hål för hälen, vilket bidrar med att de håller sig på plats. Mysfilten är också mycket nybörjarvänlig och stickas i dubbel mosstickning, som inte alls är svårt!

GRATIS VIRKMÖNSTER PÅ FILT

Vi har inte bara ett gratis mönster på en stickad filt, vi har även ett gratis mönster på virkad filt. Denna filt är superenkel och är ett snabbt och bra nybörjarprojekt för dig som vill göra din egen filt. Har du svårt att förstå virkmönster på skrift, så har vi länkat en vägledande video i virkbeskrivningen.

BILLIGA GARNALTERNATIV TILL STICK- OCH VIRKMÖNSTER

Faktum är att du kan spara pengar och stödja vårt Rädda Garnet-koncept genom att köpa ett garnalternativ till de välkända garnerna här. När du förstår tjusningen med garalternativ, kommer en helt ny stor värld öppna sig för dig. Istället för att strirra dig blind på exakt det garn som nämns i ett mönster, kan du kolla vilken stick- eller virkfasthet DU får när du väljer ditt favoritgarn. På så vis kan du anpassa ditt garn efter ett mönster, istället för att mönstret ska bestämam vilket garn du ska välja.

Med varje mönster får du information om material, vägledande löplängd och stickfasthet. Utifrån det kan du i vårt aktuella urval av garn se om det kan finnas något som skulle passa stickmönstret som du valt. Om du väljer ett mönster som kräver 21 maskor per 10 cm, kan du kika i vår kategori ”Garnalternativ’ och sedan klicka i ”21 maskor”. Där har vi samlat allt vårt garn som har en stickfasthet på 21 maskor per 10 cm. Det ä superenkelt att följa men är du osäker så ska du inte tveka på att kontakta oss på mail.

Vi rekommenderar starkt att du stickar ett stickfathetsprov innan du påbörjar ditt projekt. Inte bara för att du ska se om stickfastheten är lämplig utan också för att se om du är nöjd med garnets uttryck. Det är också ett viktigt moment att tänka på när man väljer garnalternativ till de olika mönster.

En del garn blir tjockare efter tvätt, andra krymper lite. Det är också därför du måste komma ihåg att tvätta ditt stickfasthetsprov.

Om stickfastheten inte passar dig kan du prova att gå upp eller ner i sticktjocklek eller justera mönstret lite.

GRATIS INSPIRATION PÅ STICKMÖNSTER

Vi har inte världens största urval av mönster på hemsidan. Vårt garn är ibland väldigt unikt och man måste vara lite kreativ själv. Detta återspeglas också i det bra priserna som du betalar hos oss.

Här har vi sammanställt en lista över andra ställen du kan leta efter inspiration till projekt gjorda av våra garner.

På Garnspecialistens Pinterest-sida hittar du några av de tusentals mönster som våra garner har använts till.

På Facebook har vi skapat en grupp ”Projekt i garn från Garnspecialisten”, där alla kan vara med. Där kan du se massor av bilder för inspiration, dela erfarenheter om de olika typerna av garn och diskutera mönster, tvättråd etc. Här kan du även sälja det garn som du köpt av oss men som du inte längre får någon användning till. Garnspecialsiten är grundat i Danmark och därför är de flesta medlemmarna danska. Du ska inte känna dig ovälkommen att bli en del av gruppen. Här samlas männsikor från hela världen! Vi har även en svensk Facebooksida där du kan se de senaste produkterna och inspirationen.

På vår Instagramsida delar vi alla projekt, spännande erbjudanden och inspiration från våra kunder.

Har du använt våra garner till ett spännande projekt som du skulle vilja visa andra? Så skicka oss gärna ett e-postmeddelande med dina bilder 🙂 Om du är på SoMe kan du också bara använda #garnspecialistense när du publicerar ett inlägg. Självklart går det även bra att skriva ett privat meddelande till oss.

Vi älskar att höra från våra kunder och se vad de har använt garnerna till. Vi visar ofta ditt arbete med våra garner på vår Facebook- eller Instagramsida, samt under relevanta produkter i webshoppen.

Rulla till toppen