GARN PÅ KON

Garn på kon eller spolar kan användas för alla typer av handarbete. Det är självklart att välja garn på koner för maskinstickning, vävning och tuftning men även handstickning och virkning. En garnkon har oftast stor mängd, har samma infärgning och står stadigt på golvet när du t.ex maskinstickar eller tuftar.

Visar 1–20 av 43 resultat

BILLIGT GARN PÅ KON

Behöver du garn till din stickmaskin, väv eller till tufting? Då kommer du definitivt att njuta av garn på kon. Du har kommit rätt – Garnspecialisten har ett av skandinaviens största och billigaste utbud på garn på kon. Vi har mer än 10 ton garnkoner på lager i alla olika former så som ullgarn i alpacka, merino, mohiar, cashmere, mjukt bomullsgarn, vackert silkegarn, starkt hampagarn, naturligt lingarn och akrylgarn. Vi har även effektgarn så som bouclégarn, glittergarn och bandgarn.

GARN TILL MASKINSTICKNING & TUFTING

Om du stickar på maskin eller har skaffat en tuftmaskin så är det ett en stor fördel att använda sig av garn på koner/spolar. En garnkon står stadigt på golvet medan du jobbar och ”dansar inte runt” och skapar trassel som ett garnnystan kan göra. Du kan tufta med garnnystan men det är inte så smidigt eftersom tufting ”äter upp garn” och du kommer hela tiden behöva trä om nya små nystan. Här på Garnspecialisten säljer vi stora koner, oftast koner som väger runt 1 kg. Med en stor garnkon så kommer du inte behöva trä om tuftpistolen så ofta som du kommer med ett litet nystan på 50g

Detsamma gäller för garn till maskinstickning. Det är mer fördelaktigt att använda sig utav garn på koner eftersom spänningen håller bättre och påverkar inte utseendet på ditt verk. Du kan använda dig utav garnnystan men se då till att tråden håller sig spänd under hela arbetet. Se också till att nystanet inte hoppar omkring, detta kan du motverka genom att t.ex lägga den i en spann.

GARN TILL VÄVNING

Att väva med garnnystan är nästan omöjligt, speciellt vid varp. För det första behöver man använda långa trådar, ofta 5-10 meter, och det är svårt med små nystan. För det andra måste du ha bra kontroll över spänningen, vilket också är utmanande med nystan. Det är därför de som väver älskar garn på kon.

Garn på kon är oftast mindre elastiska än garnnystan, vilket också är en fördel vid vävning. Det är viktigt att tänka på att ditt vävgarn inte får vara elastiskt. Det är inte optimalt eftersom det färdiga arbetet blir skevt.

GARN TILL STICK- OCH VIRKNING

Du kan enkelt sticka eller virka direkt från konerna utan att nysta om garnet till nystan. Det bästa med koner är att man inte behöver fästa så många ändar, eftersom garn på koner ofta lindas i större portioner (gärna 500-800g) istället för nystan (50-100g). Du behöver inte heller tänka på garnets infärgning som du måste med garnnystan. Och som en liten bonus – koner är i de flesta fall nästan alltid mycket billigare än nystan. Hos Garnspecialisten får du alltid bra jämförelsepris per 50 g.

Rulla till toppen