BOUCLÉGARN

Bouclégarn är garn med små eller stora öglor. Öglorna ger extra volym till garnet och en färdig produkt som är extra ullig och varm utan att kompromissa med lättheten. Bouclégarn är särskilt bra för flerfärgad stickning och mönster med enkla konstruktioner. Vill du sticka ett finare strukturmönster rekommenderar vi ett klassiskt spunnet garn, då öglorna kan få detaljerna att drunkna lite. I vårt sortiment hittar du även tunnare bouclégarn, som passar som följetråd.

Visar alla 7 resultat

BILLIGT BOUCLÉGARN

Älskar du de söta små öglorna som bouclégarn har? Då har du kommit rätt. Hos Garnspecialisten hittar du flera typer av bouclé – med små eller stora öglor eller en blandning, lätt borstad, med eller utan glitter, tjock eller tunn, vanlig, flerfärgad och ibland även färgskiftande.

Garnet är perfekt för slätstickning. När du stickar med det så ”försvinner maskorna”, d.v.s. du får ett riktigt mjukt och fluffigt resultat som andra inte nödvändigtvis tror är stickat. Garn med öglor var en riktig hit på 80-talet på grund av dess mysiga utseende. Idag används den ofta till sjalar eller koftor men även till interiörer, till exempel PetiteKnits Teddy Pillow.

VAD ÄR BOUCLÉGARN?

Bouclégarn är en typ av effektgarn, vanligtvis tillverkad av ull som t.ex mohair eller alpacka. Garnet är spunnet och tvinnas jämnt fördelade ryck, så att det bildar små öglor som sticker ut. Därför kallas det ibland också för ”öglegarn”. Garntypen är nästan alltid mjukt och fluffig. Det är därför perfekt som garn till babystickning. Garnet är väven populärt till tröjor, t.ex MFTKW Sweater NO 24.

Bouclégarn innehåller vanligtvis en mindre del syntetiska fibrer som t.ex akryl, för att hålla öglorna på plats. Det är praktiskt taget omöjligt att göra bouclé utan akryl eller polyamid. Därför hittar du många billiga garnalternativ hos oss, nämligen där syntetfibrer tillsatts.

Lite bonusinfo – när du borstar bouclé får du fluffigt garn, som kan påminna om en följetråd som går under namnet Kidsilk mohair. Vi har även flera versioner av borstad bouclé. Fråga oss så hjälper vi dig att hitta den.

BOUCLÉGARN TILL VÄVNING

Du kan enkelt använda garnet till vävning. Använd det till mysiga kuddar, filtar, sjalar eller ponchos. Kom dock ihåg att det inte ska innehålla elastan.

BOUCLÉGARN TILL TUFTING

Att tufta med bouclé har blivit superpopulärt då öglorna bidrar till mycket utfyllning, samtidigt som det blir både mjukt och håller formen bra. Du kan därför göra de mjukaste (vägg)mattorna, som dessutom är slitstarka eftersom syntetiska fibrer har tillsatts.

Här hittar du även garn på kon som är bäst lämpade formen till tufting.

Rulla till toppen