CASHMEREGARN

Här hittar du vårt urval av kashmirgarn. Kashmir är ett av de mjukaste ull som finns och passar bl.a till babystickning eller för dig som är extra känslig för ”stick”. Kashmirull härstammar från getter i Kashmirregionen mellan Indien och Pakistan, där djuren anpassar sig till extrema temperaturförändringar – en egenskap man får i den mjuka ullen, som passar både varma och kalla dagar.

VAD ÄR CASHMEREGARN?

Cashmerefiber kommer från en speciell typ av get som kommer från regionen Kashmir i Indien. Idag är Nepal den primära tillverkaren av cashmeregarn. Getterna lever i Himalaya-regionen och pälsen är anpassad till de extrema temperaturförändringar som kännetecknar området. Det är därför kashmirgarn är läckert att bära, både kalla och varma dagar.

Den yttre pälsen på Kashmir-getterna är grov och lång, medan underpälsen är kortare, fin och mjuk. Endast underpälsen används för att göra cashmeregarn. En get ger bara från några gram till max 1/2 kg kashmirfibrer per år. För en stickad tröja i mjuk kashmir krävs alltså ullen från runt 4-6 getter. Cashmeregarn är därför en exklusiv lyxprodukt. Som tur är kan du på denna sida hitta billigt cashmeregarn till ditt kommande handarbetsprojekt.

BILLIGT CASHMEREGARN ONLINE

Då Garnspecialisten dammar av och köper upp överskottsgarn från den europeiska textilindustrin har vi möjlighet att erbjuda kashmirgarn till billiga priser. Kvaliteten på vårt garn är i toppklass, garnet har bara blivit över i modevärlden som är i ständig förändring, där tempot är högt och produktionen voluminös. Vi är glada över att kunna ge garnet ett längre liv, och att du får möjlighet att sticka, virka, väva – eller något helt annat – med läckert och exklusivt cashmeregarn till ett överkomligt pris.

ANVÄNDNING AV CASHMEREGARN

Det är inte bara de små som kan dra nytta av kashmirs egenskaper. Sjalar, halsdukar, mössor, tröjor och blusar kan alla göras med kashmirgarn. Här får du en luftig mjukhet och produkter som de flesta upplever som repfria.

STICKA KASHMIRTRÖJA

Vi är medvetna om att en färdigstickad kashmirtröja kostar många pengar. Det är förståeligt då det behövs många getter för att utvinna den fina ullen. Därför är det synd att fabriken slänger sitt överskottsgarn som innehåller fint kashmir. Här kommer Garnspecialisten in i bilden. Istället för att textilfabrikerna slänger sitt ullgarn, köper vi in dessa restpartier så att de inte tillverkades i onödan. På den vägen kan vi erbjduda lyxigt kashmirgarn till mycket lägre marknadspriser. Du kan alltså sticka din egen kashmirtröja till ett billigt pris, samtidigt som du bidrar till minskat garnspill.

TUNT OCH TJOCKT CASHMEREGARN

På våra hyllor – online eller i vår lagerbutik – hittar du ofta garn som är lite tunnare än de vanliga garn som produceras för hobbybranschen. Det beror som sagt på att garnet kommer från överskott från textilindustrin. Även om garnet tunt spunnet, kan du enkelt använda det till dina favoritmönster. Du kan helt enkelt sticka med flera trådar samtidigt.  För det ändamålet kan en garnvinda vara användbar. Då kan du enkelt dela upp ditt garn i mindre portioner och dra trådarna från dina hemmagjorda garnnystan.

Rulla till toppen