BOMULLSGARN

Här hittar du Garnspecialistens breda utbud på billigt bomullsgarn! Bomullsgarn är en riktigt klassiker på grund av dess mångsidighet. I denna kategori har vi samlat både 100% bomullsgarn, samt garn som är mixat med andra fibrer som t.ex Cottolin och Cotton Merino. Här hittar du även urval av billigt ekologiskt bomull och återvunnet bomullsgarn. Bomullsgarn är mjukt, slitstarkt och passar till alla tekniker: Stickning, virkning, vävning, tuftning, samt till stickmaskinen. Bomull är också ett populärt att ha som sommargarn så här kan du virka vackra sommartoppar med överskottsgarn!

Visar 1–20 av 27 resultat

BILLIGT BOMULLSGARN

Hos oss hittar du billigt bomullsgarn för alla tillfällen och tekniker. Här kan du som stickar, virkar, vävar eller använder stickmaskin hitta ett brett utbud på bomullsgarn. Hos Garnspecialisten hittar du endast garn från textilindustrins överskottproduktion. Detta innebär att ditt garnköp alltid blir mer hållbart hos oss, jämfört med en traditonell butik. Garnet här är inte bara ett mer hållbart alternativ, utan de har dessutom ett lägre marknadspris. Här hittar du billigt bomullsgarn i alla dess former för endast 15-25 kr per 50 g

SOMMARGARN

Nu börjar vi gå mot varmare tider och ni är många som börjar tänka på alternativ till till sommargarn. Bomull är en klassiker till virkade toppar och hattar och här hittar du flera alternativ som kan passa dig.

ÅTERVUNNET BOMULLSGARN

Ibland har vi turen att få hem återvunnet bomullsgarn. Det återvunna bomullsgarnet som vi har nu, kommer från använda jeans, som behandlas och finfördelas i speciella maskiner. Resultatet blir fibrer som sedan kan spinnas till en tråd. Vi har det både i tunn och tjock tråd, så det blir lättare för dig att använda, beroende på vilken teknik du väljer. Vi rekomenderar det tjocka till dina stick- och virkprojekt, medans vi rekomenderar både det tunna och tjocka till stickmaskinen.

BANDGARN

Vi har inte bara bomull i traditonell form, utan vi har det även i en form som liknar ett band. Detta kallas för bandgarn och är superpopulärt att använda till sommarprojekt till, t.ex toppar- t-shirts, tröjor och koftor. Bandgarn i bomull kan användas till virkning, stickning och vävning.

Det flesta bandgarn som vi har, levereras i form av koner. Detta betyder att du får mycket garn för pengarna. Vi har även billigt bomullsgarn i form utav nystan.

UTBUDET PÅ BILLIGT BOMULLSGARN

Här hittar du  bandgarn, garn i nystan, effektgarn med bomull, garn i koner  eller i härvor. Är det garn i små buntar, blir det normalt kallat för broderigarn. Du hittar både tunt och tjockt bomullsgarn hos oss. Urvalet av garn kommer i både små och stora portioner beroende på hur vi får det från leverantören.

Vi gör inte vårt garn till mindre portioner. Detta beror på att vi tycker det är slöseri med resurser. På den vägen kan vi även hålla våra priser superlåga, samtidigt som du får en stor mängd garn.

EKOLOGISKT BOMULLSGARN

Ekologisk bomull odlas på ett mer miljövänligt sätt, där man inte använder farliga kemikalier eller bekämpningsmedel. Ibland kan du ha turen att hitta billigt ekologiskt bomullsgarn hos Garnspecialisten. Håll alltid ett öga på vårt urval för att få bra erbjudanden.

Bomull är ett naturligt material som har en bra slitstyrka. Du kan använda det till allt från stickade mjuka babykläder till virkade påsar, samt garn för disktrasor eller spetsar och vävda, fluffiga sjalar.

ALTERNATIV TILL ULLGARN

Mjukt bomullsgarn är det perfekta garnet för dig som inte tål att ha ull nära kroppen. Bomull är mjukt, slittåligt och finns ofta i flera vackra färger. Vill du att ditt bomullsgarn ska bli mer fluffigt så kan du kombinera det ihop med en fluffig följetråd.

Du kan använda en följetråd ihop med bomullsgarn, t.ex mohair, pälsgarn / plyschgarn eller viskos.

Bomull är också riktigt fint tillsammans med silkesgarn. Silke tillsammans med det kan göra den extra mjukt att bära. samtidigt ger det ditt garnprojekt ett luftigt utseende.

Lingarn är också riktigt trevligt att kombinera med ett bomull. Lin har egenskapen att det inte bara är hållbart utan också temperaturreglerande. Så det kan svalna dig på sommaren och hålla dig varm på vintern.
Bomullsgarn till stickning och virkning, mm.
Du kan använda garnet som stickgarn, virkgarn, garn för stickmaskin, spets, broderi och för vävning. Det kan därför beskrivas som ett mycket mångsidigt garn.

När det kommer till virkning så är bomullsgarn en storfavorit hos många. Vill du virka smådjur, kakor, babymobiler, leksaker och annat så är det bomullsgarn som ofta rekommenderas men du kan såklart välja annat så som ull eller akryl.

CHUNKY OCH TUNT GARN

Om det är ett tunt bomullsgarn finns det många alternativ med det. Du kan till exempel använda den som en följetråd ihop med ett annat garn.

Om du väljer ett tjockt bomullsgarn kan ditt garnprojket få ett chunky uttryck.

Du kan få ett tjockt utseende med ett tunt bomullsgarn. Det kommer dock att kräva att du tar många trådar från det tunna garnet. För att underlätta arbetet med de många trådarna i garnet, kan du använda en av nystmaskin eller spolarna vi har för lindning av garn.

Om det å andra sidan är garn som varken är tjockt eller tunt, men precis däremellan, kan du ha tur att hitta rätt tjocklek. Om detta inte är fallet har du alltid möjlighet att ta flera trådar tillsammans. Alternativt kan du också ta en tråd av ett garn som är nära i tjocklek till den avsedda tjockleken. Du kan sedan komplettera detta med en tunnare tråd i ett annat garn.

Rulla till toppen