GARN TILL MASKINSTICKNING

Hos Garnspecialisten hittar du ett stort onlineutbud av garn till stickmaskiner. Vi har massor av garn på koner och spolar som därför är helt rätt att använda till stickmaskinen. Garnet i denna kategori passar med en eller flera trådar för vanliga stickmaskiner. Om du letar efter garn för grovstickning kan du leta under kategorin Garn på konerr, där du även hittar starkare garnkvaliteter.

Visar 1–20 av 21 resultat

BILLIGT GARN TILL STICKMASKIN
Äger du en stickmaskin? Då måste du använda garn speciellt framställt för maskinstickning. Maskinstickningsgarn (eller maskingarn) lindas vanligtvis på koner och är tunnare och mindre elastiskt än vanligt garn för handstickning. Vi har ett stort utbud av stickmaskinsgarn för finstickning, standardstickning och grovstickning.
GARN TILL FINSTICKARE
Med en finstickare kan du sticka de finaste och fluffigaste sjalar, tröjor och sommartoppar. Här används mycket tunt garn som är lindat på koner och som tjockleksmässigt nästan påminner om sytråd. Vi har ett stort urval av garn för finstickning, i många olika tjocklekar och material.
GARN TILL STANDARDSTICKARE
För standardstickning använder man vanligtvis garn med en tjocklek motsvarande p 2 – 5 mm. Om garnet är i den tunna änden kan du alltid sticka med 2 trådar tillsammans. I denna kategori förvarar vi ett fint urval av maskinstickgarn till marknadens lägsta priser. Här hittar du standard maskingarn, men även några roliga garner med spännande texturer eller egenskaper. För varje garn kan du se våra rekommendationer i förhållande till spänning och användning.
BILLIGT GARN TILL GROVSTICKARE
Har du en grovstickare ska du vanligtvis använda något starkare garn än garn för standardstickning. Det skulle vanligtvis vara garn som motsvarar en handstickningstjocklek på ca. 5 mm och uppåt. Med grovstickning kan du sticka tjockare vintertröjor och andra accessoarer. I denna kategori hittar du såklart även garn för grovstickning i form av koner.
KAN MAN MASKINSTICKA MED GARNNYSTAN?
Det är alltid bäst att sticka på maskin med garn på koner. Det beror på att konerna står stadigt på golvet och inte rullar runt som garnnystan gör. Det stör spänningen, vilket påverkar utseendet på dina stickade plagg. Däremot kan du maskinsticka med garnnystan. Det man måste se till är att de inte ”dansar” runt på golvet. Det gör man till exempel genom att lägga garnnystan i en hink med höga kanter. Det är inte helt optimalt spänningsmässigt, men det hjälper ganska mycket. Vill du sticka som ett proffs, titta i den här kategorin – här handlar det bara om maskingarn på koner

Rulla till toppen