ANDRA SYNTETFIBER

I denna kategori hittar du garn som innehåller syntetfibrer. Många av våra läckra garnkvaliteter innehåller en liten andel polyamid eller annat syntetmaterial, vilket säkerställer att garnet är mer slitstarkt och förlänger livslängden på ditt färdiga projekt. Vi är stolta över att kunna erbjuda överskottsgarn från textilindustrin som håller och lever i många år – på så sätt har du möjlighet att göra ditt garnköp så hållbart som möjligt.

Visar 1–20 av 45 resultat

BILLIGT GARN I SYNTETFIBRER
Garn i syntetfibrer är en vanlig term för konstgjorda fibrer som akryl, polyamid, nylon, modal, polyester, lurex och andra syntetfibrer. Det ger garnet extra mjukhet och glans, vilket ofta används som ett billigare alternativ till silke eller lyxfibrer, som t.ex. cashmere. Resultatet är ett mjukt och läckert garn för en liten peng. Syntetiska fibrer bidrar även med extra slitstyrka och har normalt lång livslängd.

Syntetfibrer kan tvättas i maskin på ullprogram och tolereras av personer som är känsliga för ull.

Flera av våra syntetgarner är dessutom oeko-tex certifierade, vilket innebär att de är helt fria från ohälsosamma kemikalier.

Syntetiska fibrer har vissa egenskaper som är riktigt svåra att hitta i naturen. Du använder t.ex. ofta nylon eller polyamid i strumpor, vilket förstärker garnet och ger strumporna slitstyrka och hållbarhet.
EFFEKTGARN GJORT AV SYNTETISKA FIBRER
Att tillverka effektgarn enbart på naturliga garnfibrer är väldigt svårt. Skulle man göra det i enbart naturfibrer så kommer livslängden inte vara särskilt lång. Därför används ofta polyamid eller polyester för att framställa effektgarn, såsom pälsgarn, steggarn, bouclégarn, men även fluffigt borstat garn.
BILLIGT GLITTERGARN
Gillar du festliga detaljer i dina garnprojekt så kommer du älska våra glittergarn med fantastiska guld-, silver- eller bronsnyanser. Vi har ett antal garner som är flerfärgade med unicorn-färger-, – eller andra spännande effekter, som är praktiskt taget omöjliga att tillverka enbart av naturmaterial.

Här hittar du alla möjliga spännande garner gjorda av olika syntetfibrer men vi har även en hel separat kategori där vi lagrar billigt akrylgarn.

Rulla till toppen