VARPGARN TILL VÄVNING

Om du är skicklig på att väva eller är nybörjare så är det tryggt att veta att ditt varpgarn kommer vara tillräckligt starkt när du trär det genom din väv. Här vi här samlat vårt urval av garn på koner som klarat Garnspecialistens bedömning som bra som varpgarn.

Visar 1–20 av 32 resultat

ETT AV NORDENS STÖRSTA UTBUD PÅ VARPGARN TILL VÄVNING

Här hittar du vårt enorma utbud av garn som lämpar sig för vävning – både för varp och inslag. Garnspecialisten är ett av nordens största garnbutiker online som säljer garn i form av koner som lämpar sig till vävning och maskinstickning och inte nog med det, allt garn hos oss kommer från textilindustrins överskottsproduktion. Detta innebär att när du handlar hos oss, bidrar du till att minska på det onödiga garnspillet som textilindustrin orsakar varje år. Här gör du alltså ett mer hållbart garnköp, samtidigt som du sparar pengar då alla våra garner ligger under det normala marknadspriset. Du får alltså kvalitetsgarn till kampanjpriser varje dag!  Eftersom vi säljer unikt överskottsgarn, kan vi erbjuda våra kunder mycket lägre marknadspriser, samtidigt som vi erbjuder prisgaranti på alla produkter.

VÄVA MED VARPGARN

Vid vävning använder man vanligtvis tunt garn som är spunnet på koner. Detta är verkligen viktigt, särskilt när du ska göra varp. Dels för att varptrådarna ska hålla samma spänning hela vägen och dels för att trådarna kan vara flera meter långa.

Spänningen i garnet är som nämnt en väldigt viktig faktor, som inte kan upprätthållas med ”dansande” nystan. Garn i härvor är vanligtvis något mer elastiskt än garn på koner. Detta ska du undvika.

BILLIGT VARPGARN TILL VÄVNING

I denna kategori hittar du billigt garn för vävning som passar för varpinslag. Vi har valt att bara visa starkt varpgarn i denna kategori som är lindat runt koner, mest för att man i princip kan använda vilket garn som helst till inslag. Så länge varptrådarna ligger stilla och är stadiga (ej elastiska) så kan du använda vad du vill till inslag.

Du kan väva med helt vanligt garn, men även garn med spännande struktur, så som bouclé eller mohair. Du kan också väva med garn som har egenskaper som kymper eller är elastiska men även vanligt stadigt garn så som ull, bomull, silke eller lin. Möjligheterna är många.

KÖP VÄVGARNER I NÄRHETEN AV HELSINGBORG OCH MALMÖ

Vi är en webbshop som skickar vårt garn till hela Sverige, oavsett om du bor i norra Lappland eller södra Skåne. Befinner du dig i Helsingborg eller har tid över så kan du enkelt ta dig till vår butik i Kokkedal som ligger på andra sidan av sundet. Du kan enkelt ta dig hit med kollektivtrafik och även med bil. Här i butiken kan du se och känna på våra garner och få hjälp av vår personal. Vi har öppet varje torsdag kl. 14-00-17:00.

Rulla till toppen