Denimcasual Återvunnet bomull (1,2kg) – svart/vit

Produktinformation:

Material

95% bomull (62%-75% återvunnen bomull) 5% andra fiber

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 190 m

Form

kon á 1,2 kg

Pris ved 50 gram

24,16 kr

STICKNING

S 3 mm Stickfasthet: 10 cm = 24 maskor

kr 580,00

(24,16 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 140 i lager

Produktinformation:

Material

95% bomull (62%-75% återvunnen bomull) 5% andra fiber

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 190 m

Form

kon á 1,2 kg

Pris ved 50 gram

24,16 kr

STICKNING

S 3 mm Stickfasthet: 10 cm = 24 maskor

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 1.122 l vatten
ca. 11 kg CO2
ca. 9 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

BOMULLSGARN MED ÅTERVUNNET BOMULL

Vi är alltid glada över att ge bortglömt garn ett nytt liv – när garnet dessutom är spunnet av återvunna fibrer blir våra leenden extra breda. Så är fallet med detta coola bomullsgarn från Italien, där en stor del av fibrerna är återvunnet bomull. Garnet består av två vita och två svarta trådar, spunna ihop till ett svartvitt garn. Garnet löper 190m pr 50 gram och ger ett fläckigt resultat med fin kontrast.

Garn till sommarplagg och mycket annat

Bomullsgarnet passar till sommarkläder för barn och vuxna. Bomull är skönt när termometern visar varma grader – och garnet har en tjocklek och styrka som gör det lämpligt för handstickning, virkning, maskinstickning och vävning. Bomullsgarn med återvunna fibrer är också ett utmärkt val för interiörer som handdukar och trasor, eftersom det går att tvätta i maskin.

Stickfasthet

Lea har stickat ett prov där hon kombinerar Denimcasual Recycled Cotton med vår Stanford Borstad Mohair Merino. Det ger ett både mjukt och lurvigt resultat, där meleringen blir mer diskret, men ändå med en sval kant.

  • En tråd Denimcasual och en tråd Stanford på stickor 5,5 mm: 10 cm = 16 maskor
  • En tråd Denimcasual på stickor 3 mm: 10 cm = 24 maskor

Garnalternativ till stickmönster

  • Kombinationen av Denimcasual återvunnen bomull och Stanford Brushed Merino Mohair blir perfekt för en klassisk kofta med en twist, nämligen Shiny Mollie Mohair från LeKnit.
  • Från samma stickdesigner kan vi tipsa om den söta barntröjan Peter the Hedgehog som även kommer att bli snygg i denna garnkombination.
  • Vill du sticka en vacker sommartopp kan vi rekommendera Euphoria Top från Popknit, där stickfastheten är lämplig för en enkel tråd Denimcasual.

Billigt återvunnet garn

Denimcasual är, liksom våra andra garnkvaliteter, ett överskottsgarn från den europeiska modeindustrin. Vi har räddat den från ett sorgligt öde i glömska i ett avlägset lager och du har nu möjlighet att adoptera en vacker kon på 1,2 kg, som kommer att utgöra utgångspunkten för många spännande projekt. Priset är endast 580 kr.

Tvättanvisning

Om du väljer att använda Denimcasual ensam till till exempel trasor eller handdukar kan du tvätta den i maskin. Eftersom bomull kan krympa rekommenderar vi starkt att du tvättar ett stickprov innan du dyker in i ditt egentliga handarbete. På så sätt kan du ta reda på hur mycket garnet krymper i tvätten och ta hänsyn till detta i ditt arbete.

Om du kombinerar garnet med till exempel Stanford Brushed Merino Mohair måste du tvätta för hand och med ulltvål.

Se mer: bomull

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen