Stanford borstad mohair merino (200 g) – Vit

Produktinformation:

Material

40 % mohair 10 % merino 30% akryl 18 % polyamid 2 % elastan

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 275 m

Form

kon á ca. 200 g

Pris ved 50 gram

40 kr

STICKNING

Vi rekommenderar stickor 5-6 mm

kr 160,00

(40 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

40 % mohair 10 % merino 30% akryl 18 % polyamid 2 % elastan

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 275 m

Form

kon á ca. 200 g

Pris ved 50 gram

40 kr

STICKNING

Vi rekommenderar stickor 5-6 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 224 l vatten
ca. 5,3 kg CO2
ca. 1,5 KwH

Dette garn er et overskudsprodukt fra tekstilproduktionen i EU. Vær med til at mindske garnspild ved at forvandle Stanford børstet mohair merino til noget nyt og smukt.

BORSTAD MOHAIR MERINO

Med borstad mohair merino kan du få ett vackert, fluffigt uttryck i ditt handarbete. Garnet består av borstad mohair och merino vilket ger garnet mjukhet och fyllighet. Innehållet av akryl och polyamid har lagts till för att säkerställa extra slitstyrka. Garnet är något elastiskt, eftersom det också har tillkommit lite elastan.

Borstad mohair merino är i en tjocklek där du t.ex. kan välja att sticka den på stickor 5-6 mm med en enkeltråd, eller så kan du sticka med 2 trådar, t.ex. på stickor 8 mm. Du kan även använda den som följetråd tillsammans med annat garn, t.ex. Italiensk merino. Oavsett om du väljer en eller flera trådar ska du alltid göra ett stickprov. Du kan behöva justera stickstorleken lite för att uppnå den stickfasthet som beskrivs i mönstret du väljer.

BILLIGT MOHAIRGARN FRÅN ITALIEN

Garnspecialisten säljer endast garn från textilindustins överskottsproduktion. Stanford borstad mohair merino är inget undantag så även här kan du göra ett mer hållbart garnköp, jämfört med en traditionell garnbutik . Garnet kommer i form av koner på 200g, vilket motsvarar 4 nystan på 50g.

TVÄTTA BORSTAT MOHAIR MERINO

Handarbete med mohair och merinoull ska handtvättas i ljummet vatten. Undvik att vrida, utan krama istället ur vattnet och lägg det på plantork. Kom ihåg ulltvättmedel för att behålla fibrernas egenskaper.

BEHÖVER DU KNAPPAR?

Då kan vi naturligtvis också hjälpa till. Garnspecialisten har ett stort urval av knappar både med och utan bling. Se mer här.

Se mer: mohair

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.