GARNSPECIALISTEN

Här hittar du Garnspecialistens utbud på gratis stick-och virkmönster. Våra Mönster är fina, enkla och roliga att följa och du kan enkelt hitta ett passande billigt garn i hög kvalité genom att klicka in på vår kategori Stickfasthet. Du får inte bara gratis mönster, du kan även rädda garn från överproduktion! Scrolla längst ner för att hitta gratis mönster på stickad filt och benvärmare, samt gratismönster på virkad filt.

Endast ett sökresultat

GARNSPECIALISTENS ENKLA GRATISMÖNSTER

Garnspecialisten är en garntjänst som erbjuder gratis stick- och virkmönster. Våra mönster är fina, roliga och enkla att följa. De passar både er som är proffs men också er som är nybörjare. Vill du sticka enkla benvärmare som sitter på plats? Följ då mönstret som finns i vårt Lani merino extra fine produktbeskrivning. Eller vill du hellre sticka eller virka en mysig filt? Båda mönstrena är superenkla att följa och du hittar både stickmönster och virkmönster på filtarna i produktbeskrivningen för Italienskt merino.

LÖPLÄNGD EFTER KÄNDA GARNER

Genom åren har vi kunnat se att Garnspecialisten ofta får rester med liknande material och löplängd som välkända garner. Det är dessa vi fokuserar på när vi själva gör stickmönster.

Här kommer du att kunna hitta stickmönster och virkmönster som är baserade på vilken typ av garn vi får med jämna mellanrum. Eller så kan du hitta mönster (t.ex. till Grys fri fantasi sjal) där stickfastheten inte är så avgörande, och där du i princip kan använda alla våra garner – eller till och med garn du redan har.

Det är trots allt vårt uppdrag att minska garnspillet. Det gäller inte bara överskottsgarnet som vi själva går ut och ”räddar”, utan även garn som finns i ditt hem och samlar en del damm.

ENKLA STICKMÖNSTER OCH VIRKBESKRIVNINGAR

Garnspecialisten har lagt mycket fokus på att stickmönsterna och virkmönsterna ska vara tidlösa och lätta att följa. Storlekarna ska också vara lätta att skala upp/ned, allt beroende på stick- och virkfastheten på det garn du nu har.

FÖRSLAG TILL GARNALTERNATIV

Det kan mycket väl vara så att garnet som används till våra stickmönster är slutsålt. Därför hänvisar vi inte bara till garnnamnet utan även materialinnehåll, löplängd och stickfasthet. I menyn kan du enkelt söka efter de stickfastheter vi just nu har i vår webshop.

Oavsett vilket mönster och vilket garn du väljer, rekommenderar vi starkt att du stickar ett eget stickfasthetsprov innan du påbörjar ett projekt. Tänk också på att tvätta provet, då det är vanligt att garn krymper lite efter tvätt.

Om det är skillnad på stickfastheten du fått och den som rekommenderas i mönstret, kan du fundera på om du ska sticka efter en större/mindre storlek, eller om du kan justera mönstret så att t.ex. maskorna passar till din bredd.

Om du är osäker på vilket garn du ska sticka våra mönster i, kontakta gärna vår trevliga kundtjänst – vi hjälper dig att komma igång.

Rulla till toppen