NATURGARN

Letar du efter 100% naturgarn? Då har du kommit rätt. Här hittar du billigt garn utan syntetfibrer. Vi har ett stort urval av garn av bomull, lin, silke, viskos, ull och andra vegetabiliska och animaliska fibrer.

Visar alla 18 resultat

BILLIGT NATURGARN

I den här kategorin har vi samlat billigt naturgarn uteslutande tillverkat av naturmaterial, såsom bomull, lin, silke och olika typer av ullgarn, samt viskos och andra vegetabiliska fibrer.

Om du endast vill ha naturliga fibrer, då är den här kategorin för dig. Här hittar du garn i olika tjocklekar, färger och material. Vi har normalt spunnet garn eller garn med spännande textur – allt som den naturliga garnvärlden kan erbjuda.

Allt är rester och säljs enligt först till kvarn-principen och när det väl är slut kan vi inte ta hem det igen. Varje år produceras flera ton av överskottsgarn som inte används i textilproduktion. Det är en enorm synd för alla, speciellt miljön. Det är inget fel på kvaliteten, så det ska inte gå till spillo. Det är här vi på Garnspecialisten kommer in i bilden. Och därför – när du köper naturgarn av oss hjälper du till att minska garnspillet i världen.

Som en liten bonus kan vi därför ALLTID garantera marknadens lägsta priser på ALLT vårt garn.

TVÄTTA RENT NATURGARN

Många tror att rent naturgarn utan syntetfibrer bara kan handtvättas. Det är inte sant. Många nya tvättmaskiner har idag ett ull/silke-program som klarar uppgiften. De är bättre på att kontrollera tryck och temperatur, så det är faktiskt bättre att tvätta i maskin än att tvätta för hand i många fall.

Oavsett om du tvättar dina stickade plagg för hand eller i maskin är det viktigt att du använder ulltvättmedel. Håll dig borta från vanliga tvättmedel som bryter ner enzymer i fibrerna.

I många fall tål garn som bomull vanlig maskintvätt i 40 – 60 grader. Oavsett vilket material du arbetar med råder vi dig att göra ett litet (stick)prov och tvätta det innan du tvättar din slutliga design. Blir din provlapp förstörd i maskinen så vet du att du ska handtvätta dina plagg istället.

Rulla till toppen