GARN TILL FÄRGNING

Garn för färgning är många saker. Här har vi samlat alla våra garnpartier som erbjuder naturvita och andra ljusa varianter, som är en bra utgångspunkt för färgning. Om du vill färga garn med syrafärger måste du satsa på garn av animaliska fibrer eller syntetmaterial. I kategorin här hittar du även garn av växtfibrer. Då är du fri att välja det garn och de fibrer som passar bäst för din färgningsmetod.

Visar alla 10 resultat

GARN TILL FÄRGNING

Här har vi samlat olika kvaliteter av garn som lämpar sig för färgning, t.ex. genom växtfärgning och färgning med syntetiska (t.ex. Remazol) färgämnen eller sura färgämnen.
Garnen kan vara oblekt, blekt eller i färgen ecru för att vara mottagliga för de färger du är ute efter. Annars kan garnerna vara i svaga, klara färger, vilket kan bidra till vackra effekter i ditt färgningsprojekt. Så satsa på de ljusa färgerna i urvalet av garn nedan.

GARN TILL PLANTFÄRGNING

Om du funderar på att färga garn själv med hjälp av växter, så ska du leta efter 100% ullgarn. Det är det bästa garnet för växtfärgning. Men du kan enkelt prova bomull, lin eller silke och andra animaliska och vegetabiliska fibrer med bra resultat. Yllegarn accepterar helt enkelt färgerna bäst. Om det finns syntetfibrer i ditt garn kommer de med största sannolikhet att förbli ofärgade. Detta kan skapa en del roliga och spännande effekter om du färgar två trådar garn, som till exempel består av 1 tråd ull och 1 tråd akryl.

GARN TILL SYRAFÄRGNING

Vi säljer kit och separata burkar med syrafärger som lämpar sig till färgning av garn. Ska du använda dig av syrafärger så ska du färga garn som består av animaliska fiber, alltså ull i t.ex merino, alpacka, mohair eller kashmir. Det går även bra att färga silkegarn och akrylgarn men du ska undvika bomull och lin eftersom det inte fäster sig särskilt bra. Du ska inte vara rädd för att färga garn som innehåller en liten del av naturfiber. Om ett garn innehåller t.ex 80% merino och 20% bomull, så kommer färgen som ska fästa sig på bomull bli blekare än de färgerna som ska fästa sig på ullfibrerna. Detta skapar en mer livlig och spänannde look!

BILLIGT FÄRGA-SJÄLV-GARN

Oavsett om det är växtfärgning, syrafärgning, solfärgning eller något helt annat så är det här vi förvarar alla sorters färga-själv-garn. Dessa finns i alla möjliga material och former. Det är mest optimalt att välja garn i buntar/härvor, men du kan enkelt använda garnnystan eller garn på koner. De behöver bara lindas upp till härvor innan du börjar färga dem.  På den vägen försäkrar du dig att hela garnet blir färgat.

Rulla till toppen