MERINOGARN

Här har vi samlat vårt urval med fint och billigt merinogarn i hög kvalitét. Vi säljer endast överskottsgarn som annars hade slängts så därför kan du alltid köpa unikt merinoull hos oss. Här kan du ofta hitta restpartier som innehåller mulesingfritt merinoull, ekologiskt merinoull och som ofta matchar de kända garnernas innehåll och löplängd. Merinoull kommer från merinofår som har en extra mjuk och tunn ull jämfört med andra ullproducerande får. Merinogarn är därför ett bra val för hudnära kläder som kan användas året runt. Här hittar du bland annat våra storsäljare Italienskt merino.

Visar 1–20 av 21 resultat

VAD ÄR MERINOGARN?

Merinoull är en av de garnfibrer vi älskar att ha på lager. Ullen kommer från merinofår som ger en mjukare och tunnare ull än många andra får. Därför kan du med merinoull uppnå ullens många goda egenskaper samtidigt som du får ett mjukt garn som de flesta kan bära nära huden. Är du lite extra känslig när det är stickigt så kan du satsa på merino extra fine, som är – ja – extra mjukt.

Merinoull är bland annat populärt till friluftskläder. På grund av sina självrengörande egenskaper håller tröjor av merinoull sig snygga och luktfria, även efter mycket användning. Det är därför onödigt att tvätta merinoull ofta. Du kan med fördel lufta dina merinoprodukter och spara på både kläderna och miljön från slitsam tvätt. Att tvätta kläder är en av de största klimatbovarna och det är därför bra att ha alternativa möjligheter.

BILLIGT MERINOGARN I FLERA FÄRGER

En av våra garnfavoriter är Italienskt merino. Garnet innehåller 100% merinoull och finns i ett flera färger. Med en stickfasthet på cirka 21 maskor per 10 cm är den lätt att matcha till många mönster. En av garnets speciella egenskaper är den ovanligt vackra nätstrukturen. Vi har stickat många härliga tröjor och är förvånade över hur eminent garnet håller i bruk. Det blir inte fjunigt och de fina definierade maskstrukturen förblir skarp och vacker även efter intensiv användning. Italiensk Merino är också mycket prisvärt, med en garnmängd på 230 gram för bara 130 SEK kan de flesta köpa det. Då har du möjlighet att köpa in dig till ett flerfärgat projekt, fortfarande till ett billigt pris! Kom ihåg att hålla koll på utbudet, för vi får med jämna mellanrum hem nya färger – kanske är din favorit på gång. Vill du ha en hjälpande hand kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev där vi berättar när det kommer nya färger hos oss. Du kan registrera dig längst ner på sidan, klicka bara på knappen i det vänstra hörnet.

Rulla till toppen