ANDRA NATURFIBER

I denna kategori kan du upptäcka vårt varierade urval av garn av växtfibrer. Det kan vara hampagarn, garn med tång, viskosgarn och bambugarn. Du kan se vårt utbud av bomullsgarn och lingarn i sina egna kategorier som du hittar under kategorin GARN högst upp på sidan.

Visar alla 7 resultat

BRETT SORTIMENT AV GARN MED VÄXTFIBRER

Garn tillverkat av växtfibrer finns i många olika material. Hos Garnspecialisten varierar alltid utbudet och du kommer ofta att kunna välja mellan:

Hampagarn
Bambugarn
Tånggarn (SeaCell)
Kapokgarn
Viskosgarn

Självklart har vi även både bomullsgarn och lingarn som du hittar i garn-kategorier.

Om du letar efter veganskt garn har du här möjligheten att välja rätt garnalternativ till ditt nästa projekt. Vi har garn i rena material och givetvis även garnkvaliteter där växtfibrer blandas med andra fibrer för att uppnå önskvärda egenskaper som slitstyrka eller extra mjukhet

DU BIDRAR MED MINSKAT GARNSPILL

Garnspecialisten säljer i första hand garn från europeiska garnindustrins överskottsproduktion. När de flesta garnbutiker säljer nyproducerat garn riktat till hobbybranschen, hittar vi textilfabriker och spinnerier som har överskottsgarn. Det är garn av högsta kvalitet som inte längre kan användas på vanligt sätt, till exempel för att mängden är för liten eller att modetrenden har ändrats från en nyans av blått till en annan blå nyans. Vi tycker inte att bra garn ska går till spillo och därför jobbar vi varje dag med att spåra upp det, köpa hem och förbereda det så att du kan få möjligheten att ge garnet nytt liv. När du väljer garn från Garnspecialisten bidrar du till att minska behovet av nyproduktion och tar istället tillvara på det som redan finns.

VÄXTFIBRER TILL ALLA TEKNIKER

Det finns praktiskt taget inga gränser för vad garn tillverkat av växtfibrer kan användas till. Om du är allergisk mot ull eller tycker att ull sticks är de mjuka växtfibrerna ett bra alternativ. Om du älskar den glänsande och exklusiva looken av silke, men vill ha ett veganskt garn, kan viskos, bambu eller garn i SeaCell vara rätt för dig. Letar du efter ett superstarkt och billigt garnalternativ till en virkad eller stickad sommarväska (t.ex. en French Market Bag från PetiteKnit) så kommer hampagarn i vackra nyanser att vara ett perfekt garnalternativ.

Släpp loss din kreativitet och nyfikenhet här på denna sida och tveka inte att kontakta vår kundtjänst på mail eller telefon om du vill ha vägledning kring garnalternativ och handarbete.

Rulla till toppen