SYRAFÄRGNING

Hos Garnspecialisten hittar du billiga kit med syrafärger. Färga med syrafärger och få ett personligt och unikt garn. Vi säljer inte bara kit utan du kan även köpa separata burkar på 10 gram, respektive 100 gram. Färgerna är certifierade med OEKO-TEX, vilket innbeär att de inte innehåller skadliga ämnen.

Visar alla 3 resultat

ALLT TILL SYRAFÄRGNING

Färga ditt garn med syrafärger! Garnspecialisten erbjuder både kit och separata burkar med syrafärger som du enkelt och tryggt kan klicka hem online. Vi säljer även garn i alla möjliga fibrer som du kan färga med av  syrafärger.

KIT MED SYRAFÄRGER

Hos Garnspecialisten kan du klicka hem ett helt kit som innehåller all utrustning och syrafärgpulver, så att du enkelt kan färga hemma på kökspisen. I kitet ingår det 13 burkar med olika färger i form av pulver, handskar, pipetter, mätverktyg, tillbehör så du kan mäta ph-värde och mer. Allt du behöver är garn och en större kastrull som helst är i rostfri stål eller emaljerad. Aluminium kan även användas. Du kan även färga i mikron, på en elspis, slow cooker eller i ugnen. Om det är sommar kan du till och med färga utomhus över eld.

Vill du inte ha ett helt kit så kan du köpa separata burkar på 10 gram, respektive 100 gram. Välj bland 13 färger. Färgerna är certifierade med OEKO-TEX märkning, vilket innebär att färgerna inte inenhåller skadliga ämnen.

VILKET GARN KAN JAG ANVÄNDA TILL SYRAFÄRGER?

Det är superkul att färga garn med syrafärger men du ska vara klar över att du inte kan färga vilket garn som helst. Vill du färga med syrafärger så ska du använda dig utav garn som innehåller animaliska fibrer, d.v.s ull, silke och andra fibrer som kommer från djur. Du kan även färga akryl men du ska undvika att färga bomull och lin då syrafärgerna kommer ha svårt att fästa sig. Det är inga problem om garnet innehåller lite lin eller bomull, så länge garnet består av en hög procent av animaliskt fiber. Me dett mixgarn kan det samtidigt bli en cool effekt då de fibrerna blir lite blekare jämfört med fibrerna som inenhåller ull.

Rulla till toppen