SILKEGARN

Silkegarn är lyxigt, mjukt och otroligt mångsidigt. Med sin förmåga att svalka på sommaren och värma på vintern är silke vackert året runt. Vi samarbetar med ett litet europeiskt familjeägt företag som tillverkar högkvalitativt Oeko-tex certiferat silke, som du självklart kan köpa här. Hos oss har du möjligheten att virka de lyxigaste silkestopparna eller sticka den mjukaste cardigan till riktigt lågt pris.

Endast ett sökresultat

VACKERT OCH MJUKT SILKEGARN MED OEKO-TEX CERTIFIERING

Här på vårt garnlager har vi silkegarn för både stickning, virkning och vävning. Silke är inte bara mjukt och fint utan har också en vacker glans. Silke är ett naturmaterial spunnet av silkesmaskar.

Hos Garnspecialisten får vi i första hand vårt silkegarn från ett mindre europeiskt familjeägt företag. Det är ett samarbete vi är väldigt stolta över, då de liksom vi lägger stor vikt vid att ta hand om miljön. Det är därför alla silkegarn är OEKO-TEX-certifierade. Dessutom har spinneriet etablerat ett eget vattenkraftverk för att aktivt minska energiförbrukningen i samband med silkesgarnproduktion. Precis som med resten av Garnspecialistens sortiment säljer vi inte nyproducerat garn. Vårt silkegarn kommer i mindre partier som blivit över av olika anledningar. Kvaliteten är alltid på topp, det kompromissar vi inte med.

Ta en titt på vårt onlineutbud av silkegarn till billiga priser. Silke är ett av de dyrare garnmaterialen, men hos oss får du alltid ett extremt konkurrenskraftigt pris. Se vår prisgaranti här.

Vår OEKO-TEX certifiering är giltig och står på alla våra Oeko-tex silken.

SILKES EGENSKAPER

Silke är inte bara vackert, det är också ett material med många praktiska egenskaper. De små fibrerna gör det otroligt skön mot huden och passar både till babystickning och alla andra som gillar att ha det mjukaste materialet mot huden. Det är självklart att använda silke på sommaren, då det känns svalt mot huden och har en förmåga att absorbera fukt utan att det känns blött. Silkes goda isolerande egenskaper gör det även till ett läckert garn på vintern. En sidentopp håller dig varm inuti en kall vinterdag.

TVÄTTA SILKE

För att bevara silkets fina egenskaper är det nödvändigt att behandla det med viss försiktighet. Silke kan tvättas för hand eller på ett 30 graders skonsamt program. När silket är vått så får du inte vrida ut vattnet. Du ska istället klämma ut vattnet försiktigt och sedan klämma ut det sista med hjälp av en handduk. Låt det sedan torka liggandes på en handduk.

Precis som med ull är det viktigt att använda ett tvättmedel avsett för fintvätt. Annars riskerar du att silket tappar både sin glans och mjukhet. Du kan köpa silke/ulltvättmedel i de flesta livsmedelsbutiker.

BILLIGT MULLBÄRSSILKE

Hos oss kan du ofta hitta det vackraste silket, mullbärssilke. Mullbärssilke, eller mullberry silk, sägs vara det finaste silket du kan få tag i. Det har en otrolig glans, är vitare än vanligt silke och är riktigt mjukt. Vi säljer som sagt endast garn från textilindustrins överskottsproduktion så det finns alltid något spännande. Du kan många gånger få tag på både tunt och tjockt mullbärssilke så du kan välja efter önskad teknik.

FÄRGA SILKEGARN

Silkegarn är ett självklart val om du gillar att färga ditt garn själv. Har du inte provat det tidigare så finns det all anledning att prova! Det är en rolig kreativ process där du får helt unika resultat. Vill du kasta dig ut i det så hittar du våra syrafärger här. När du färgar garn så måste du nysta upp det till härvor så att färgen trängar sig in på hela garnet. Köper du silkegarn i koner eller nysta så kan du med fördel nysta upp det till härvor med hjälp av vår garnvinda.

BLANDADE SILKEGARN

Det finns ingen tvekan om att 100% silke är ett lyxgarn. Silke fungerar också väldigt bra i kombination med andra naturmaterial. Hos Garnspecialisten hittar du ofta vackra blandgarner där silken spelar ihop med merinoull, bomull, lin eller till och med tång (SeaCell). Det senare är ett spännande nytt material utvecklat med fokus på att ta hand om planeten och dra nytta av några av planetens outnyttjade resurser. Genom en skonsam process, där tångväxterna lever vidare i havet, skördas tång och omvandlas till garnfibrer genom en viskosliknande process. Genom att välja garn från Garnspecialisten hjälper du till att ta hand om vår jord och rädda planeten från onödig nyproduktion.

Rulla till toppen