Tunt Bomullsflame

Produktinformation:

Material

100% bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 425 m

Form

kon

Pris ved 50 gram

26 kr

STICKNING

3 trådar med stickor 3,5 mm = 20 maskor per 10 cm

Från kr 260,00

(26 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

100% bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 425 m

Form

kon

Pris ved 50 gram

26 kr

STICKNING

3 trådar med stickor 3,5 mm = 20 maskor per 10 cm

Resurser som inte gått till spillo:

min. 1.374 l vatten
min. 6 kg CO2
min. 4 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

TUNT OCH MJUKT BOMULLSGARN

Detta vackra garn är spunnet av 100% bomull och blir ett perfekt bomullsgarn för en lätt sommartopp. Den består av en benvit tråd av varierande tjocklek och två tunna trådar med jämn tjocklek och med kontrastnyanser. Denna kombination av trådar kallas på engelska för flame, och ger i det här fallet ett fint fläckigt garn på grund av de olika färgerna på garntrådarna.

Stickfasthet

Vi har stickat ett litet prov i detta vackra bomullsgarn. Stickfastheten på stickor 3,5 mm landade på 20 maskor per 10 cm med 3 trådar stickade ihop. Det stickade resultatet är riktigt mjukt och kommer att vara superbekvämt en varm sommardag.

Bomullsgarn till sommartop

Bomull är ett härligt material att använda till sommarkläder, då svalt och mjukt mot huden. Du kan sticka en luftig sommartopp, en sommarklänning eller vad sägs om en stickad sommarset till en liten nyfödd?

Tunn Bomuldsflame kan lätt stickad för sig, där du kan kan sticka ihop ett antal trådar för att möta din önskade stickfasthet och stickstorlek. Det är ett bomullsgarn som kommer att vara ett bra garnalternativ till många populära sommartoppar och blusar.

Garnalternativ till stickmönster på sommarplagg

Sticka med flera trådar från en kon

Tycker du att det kan vara krångligt att sticka med flera trådar så kan vi ge dig ett supertrick som gör ditt stickliv enklare Vi har gjort en liten video där vi visar det smarta tricket som gör det möjligt att sticka med 3 trådar från en enkel kon, utan att linda upp garnet i mindre portioner i förväg. Se vår YouTube-video: Sticka med 3 trådar från 1 kon

Se mer: bomullsgarn, sommargarn

Liknande produkter

Rulla till toppen