ALPACKAGARN

Alpackaull kommer inte från får, utan från alpackan som främst lever i de kalla bergen i Peru. Alpackaullgarn är extra mjukt och kliar inte, då själva ullfibern är slät. Väljer du alpackaull får du ett resultat med extra värme och en elegant tyngd i den färdiga produkten.

Visar 1–20 av 33 resultat

VAD ÄR ALPACKAGARN?

Alpackaull är ett lyxigt och mjukt material med många fina egenskaper för kläder i både stickning, virkning och vävning. Alpackagarn är tillverkat av ull från alpackan, ett djur som lever i de peruanska Anderna. Här har alpackan anpassat sig till det svala fjällklimatet och har därför extra varm päls. Alpackaull är varmare än ull från får.

Ull från alpacka är alltid supermjuk, den allra finaste och mjukaste kvaliteten finns på alpackans mage och kallas babyalpackaull – även om den inte kommer från föl, vilket det annars skulle kunna indikera

FÖRDELAR MED ALPACKAGARN

Alpackagarn skiljer sig som sagt från traditionell fårull, genom att vara både varmare och mjukare. Om du är extra känslig för stickigt garn men ändå vill njuta av en varm tröja i naturfibrer så är alpacka ett jättebra garnalternativ. Här får du gott om värme och mjukhet, utan risk för att tröjan blir stickig.

Lammull och fårull innehåller lanolin som gör ullen vatten- och smutsavvisande. Alpackor producerar inte lanolin och är därför lanolinfri. Om du är allergisk mot lanolin är alpackagarn därför ett bra val för dig.

BILLIGT ALPACKAGARN TILL MJUKT STICKAT

På denna sida hittar du Garnspecialistens urval av garn med alpacka. Det kan vara både rena alpackagarner och blandade garner med alpacka. Vårt sortiment varierar frekvent men du hittar ofta lätt blow-yarn med alpacka och klassiskt spunnet alpackagarn, som ev. blandas med andra ullfibrer. Det här är bra klifria garnalternativ till tillexempel mjuka och varma babystickade plagg eller kläder som du vill ha direkt på huden.

ÖVERSKOTTSGARN – ETT MER HÅLLBART GARNKÖP

Hos Garnspecialisten hittar du inte nyproducerat alpackagarn. Vårt uppdrag är att minska garnavfallet genom att rädda överskottsgarn från den europeiska textilindustrin. När det kommer till alpacka kan det sägas vara extra viktigt att undvika garnspill och se till att alpackagarn inte slängs ut eller lämnas oanvänt. Alpackorna bidrar avsevärt till den globala uppvärmningen, på grund av deras utsläpp av metangas. Vi är därför glada över att kunna erbjuda garn med alpacka billigt och utan de miljökostnader som är förknippade med nyproduktion av de attraktiva fibrerna.

Scroll to Top

ANMÄL DIG TILL VÅRT NYHETSBREV

Uhh … du vill förmodligen inte missa läckra rester av garn till mycket låga priser? Håll dig uppdaterad ca. 4 gånger i månaden, så att du kan plocka garnet före din granne :-) Du kan avsluta prenumerationen när som helst.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.