Tunt Viskos Effektgarn (1kg)

Produktinformation:

Material

82% viskos 18% lurex

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 2.000 m

Form

kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

8,75 kr

STICKNING

Följetråd elr flera trådar ihop (se video i produktbeskrivning)

kr 175,00

(8,75 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

82% viskos 18% lurex

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 2.000 m

Form

kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

8,75 kr

STICKNING

Följetråd elr flera trådar ihop (se video i produktbeskrivning)

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.724 l vatten
ca. 21 kg CO2
ca. 7 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

VISKOS EFFEKTGARN MED SHINE

Här har vi ett fint viskoseffektgarn med glans. Garnet har en löplängd på 2000 m per 50 gram. En eller två trådar fungerar bra som en följetråd, där den ger färg och glans till ditt projekt. Det är även ett jättebra garn till sommartoppar, så länge man stickar ihop med flera trådar.

Garnet har en grundfärg från viskosfibrerna. Dessutom tillför lurexen glans i olika färgscheman. Färgnamnen är baserade på basfärgen på viskos. På bilderna kan du se vilka nyanser som förekommer i de olika varianterna.

Viskosgarn till sommartoppar

Vi har stickat ett prov av garnet med 9 trådar på stickor 3 mm. Stickprovet är riktigt vackert och inbjuder till många stickmönster. Stickfastheten landar på 20 maskor per 10 cm.

Strukturen är luftig och något öppen. Den faller inte tungt, men har en behaglig lätthet och kommer att vara lämplig för sommarkläder under varma dagar. Provet som du kan se på bilden på denna sida är stickat med tre trådar i tre olika färger (blå, beige, rosa). Resultatet blir också vackert med bara en enda färgnyans.

Garnalternativ till June Top

Med sina 20 maskor vid strickning av flera trådar samtidigt, kommer Tunt Viskos Effektgarn med shine vara ett bra garnalternativ till June Top från PetiteKnit.

Sticka med flera trådar från en kon

Kolla in vår instruktionsvideo för ett stickhack som kan göra din stickprocess roligare när du väljer att använda fler trådar samtidigt. Du kan enkelt ta 3 trådar från en enda kon, utan att behöva linda upp garnet i mindre härvor innan. Vi visar dig hur i vår YouTube-video: Sticka med 3 trådar från 1 kon – då blir det roligt att arbeta med tunna garnkvaliteter!

Liknande produkter

Rulla till toppen