Birmano Merino Extrafine (230g)

Produktinformation:

Material

100% merino extrafine

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

Härvor á ca. 230 gram

STICKNING

stickor 3,5-5 mm

kr 260,00

Produktinformation:

Material

100% merino extrafine

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

Härvor á ca. 230 gram

STICKNING

stickor 3,5-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 486 l vatten
ca. 7 kg CO2
ca. 2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från modeindustrin. Du sparar på planetens resurser när du väljer detta framför nyproducerat garn - tack för det

BIRMANO MERINOGARN

Spänningen var stor när vi öppnade lådorna och såg detta vackra garn i 100% extrafine merino! Det är ett vackert och mjukt garn i ett rent naturmaterial, nämligen den mjuka och glänsande merino extrafine. Detta merinogarn har en löplängd på 100m/50g, vilket gör det möjligt att kombinera det med några av Garnspecialistens klassiker: Baby Alpacka Merino och Baby Alpacka Suri. Här har du möjlighet att lägga till vitt till dina flerfärgade stickprojekt.

Ullgarn till färgning

Likaså är Birmano Merino Extrafine ett garn som kommer att passa utmärkt för garnfärgning med syrafärger. Om garnfärgning är nytt för dig kan du få allt du behöver i våra Acid Dye Kits. Du har även möjlighet att komplettera med enskilda färger i små eller större portioner: Syrafärgspulver 10g eller Syrafärgspulver 100g.

Vad kan jag sticka med merinoull?

Gry kunde inte lämna Birmano i paketen utan fick omedelbart påbörja ett mjukt och varmt vinterprojekt. Hon kombinerade Birmano med vår Fin Borstad Alpacka och stickade en vacker version av PetiteKnits Novice Sweater – Chunky Edition. Med en tråd av varje garnkvalitet passar stickfastheten på 14 maskor en sticka 7 mm och ger ett både tjockt och lätt resultat.

Billigt naturgarn

Detta mjuka merinogarn i tre vackra färgnyanser är, liksom vårt övriga sortiment, ett överskottsparti från textilindustrin. Eftersom vi köper garnet direkt från fabriken har vi möjlighet att sälja det till ett mycket bra pris, jämfört med marknadspriser för liknande garnkvaliteter. Samtidigt ger vi dig möjligheten att välja bland nyproducerat garn och på så sätt rädda planeten från att använda onödiga resurser.

Hantering och tvättråd- Merino extra fine

Birmano merinogarn levereras i härvor som du med fördel kan vinda upp innan du börjar lägga upp maskor. Du kan använda en stolsrygg och göra garnnystan för hand. Vill du göra det lite lättare för dig själv kan du använda en garnvinda och vill du göra arbetet så enkelt som möjligt kan du få stor glädje av en nystmaskin. Utrustningen för lindning av garn hittar du enkelt här hos Garnspecialisten.

Vi rekommenderar att du tvättar ditt färdiga projekt för hand med ulltvättmedel. Alternativt kan den tvättas i tvättmaskin på ett skonsamt ullprogram, men försök att tvätta ditt stickprov först. Och kom alltid ihåg att använda ett ulltvättmedel utan enzymer.

Se mer: Merinogarn

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.