Fin Borstad Alpacka (230g)

Produktinformation:

Material

80% baby alpacka 20% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 meter

Form

Härvor á ca. 230 g

STICKNING

Stickor 4-6 mm

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

80% baby alpacka 20% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 meter

Form

Härvor á ca. 230 g

STICKNING

Stickor 4-6 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 395 l vatten
ca. 6 kg CO2
ca. 2 KwH

När du väljer detta garn stödjer du Garnspecialistens arbete med att rädda överskottsgarn från modebranschen.

FLUFFY FIN BORSTAT ALPACKA

Vi är väldigt exalterade över detta lätta och fluffiga finborstade alpackagarn! Det är ingen jättestor sats vi fått hem, så du ska inte vänta för länge om det har fångat ditt intresse. Fin Borstad Alpacka är superlätt och luftig, och den blir superfin till en tröja eller kofta – men även till mössor och sjalar.

Garnet är underbart mjukt och framträder i stickat med en fluffig yta och en härlig känsla mot huden. Den består främst av babyalpackafibrer och är förstärkt med 20% polyamid. Babyalpacka är benämningen på den finaste mjukdelen av alpackans ull.

Stickfasthet

Gry har redan stickat en vacker tröja där hon har kombinerat Fin Borstad Alpacka med Birmano Merino Extrafine. Hon såg direkt att de två garnkvaliteterna skulle passa varandra. Inte bara i färgnyanserna utan till stor del även deras olika texturer som tar fram det bästa i varandra. Gry stickade naturligtvis en provbit innan projektet sattes på stickorna:

  • 1 tråd Fin Borstad alpacka på stickor 4 mm: 10 cm = 18 masker

Vad har Gry stickat?

Fluffy Fin Borstad Alpacka ger en lurvig och läcker yta till Grys version av PetiteKnits Novice Sweater – Chunky Edition. Med en tråd av Fin Borstad Alpacka och en tråd av Birmano Extrafine Merino uppnådde hon sticktätheten på 14 maskor på en 7 mm sticka. Tröjan är ett nybörjarvänligt projekt som nya stickare verkligen kommer att uppskatta.

PetiteKnits Cumulus Blus kommer också bli fin i Fin Borstat Alpacka.

Se mer: borstat garn

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen