RWS ull glittergarn (ca. 700g) – Silver

Flyttrea - 50%

Produktinformation:

Material

37% RWS merino 21% RWS alpacka 23% polyamid 19% lurex

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 105 m / 50 gram

Form

kon á ca. 700g.

Pris ved 50 gram

40 kr

STICKNING

s 7-8 mm

Det ursprungliga priset var: kr 550,00.Det nuvarande priset är: kr 275,00.

(40 kr / 50 g)

Tillgänglighet: Slut i lager

Produktinformation:

Material

37% RWS merino 21% RWS alpacka 23% polyamid 19% lurex

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 105 m / 50 gram

Form

kon á ca. 700g.

Pris ved 50 gram

40 kr

STICKNING

s 7-8 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 894 l vatten
ca. 16 kg CO2
ca. 5 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

GLIMMERGARN MED ULD

Ett mjukt och glänsande italienskt RWS glittergarn i ull. Garnet skiftar mellan att vara tunt och tjockt, samtidigt som glittret löper genom hela tråden.

Garnet blir riktigt fint som stickgarn eller virkgarn till garnprojekt som ska ha bra volym. Garnet blir också väldigt fint för tuftning. Zuzannas stickprov på sticka 8 mm ger 11 maskor på 10 x 10 cm, vilket passar till en Saturday Night Sweater. Vi råder dig ändå att göra ditt eget stickprov innan du börjar.

GARN FRÅN GLADA FÅR

Alpacka- och merinoullen är tillverkad enligt RWS-standarden. RWS=Responsible Wool Standard innebär att ullen kommer från djurgårdar som säkerställer djurens välbefinnande. Det finns strikta regler för foder och krav på tillräckligt stora ytor, rena stallar, hållbar odling av äng och de anställdas förutsättningar. För att få RWS-märkningen måste odlarna dokumentera att de värnar om miljön och naturen, att de främjar biologisk mångfald och ger sina anställda rättvisa arbetsvillkor. Detta måste regelbundet dokumenteras  eftersom RWS-märket bara är giltigt i 12 månader.

Det är inte bara fårgårdarna som kontrolleras utan även hela leveranskedjan. Det innebär att både spinnerierna och textilproducenterna i hela produktionskedjan kontrolleras och certifieras i samband med RWS-märkningen. Under hela processen är den certifierade ullen utrustad med tydlig dokumentation, vilket säkerställer transparens i hela processen från fåruppfödaren och framåt.

GARN MED GRÖNT SAMVETE

När du köper garn från Garnspecialisten hjälper du till att minska garnspillet. Vi säljer endast rester från europeiska textiltillverkare och i första hand från Italien. Det är garn som de har lagt åt sidan för att kunna slänga det senare. Inte för att garnet har något fel, men kanske har det inte riktigt träffat rätt färg eller struktur, i förhållande till vad modebranschen ville ha.

BILLIGT GARN MED GLITTER

Italiensk RWS ull glittergarn har vi endast fått i 2 färger, silvergrå och armégrön. Prisen ligger endast på 550 kr för hela 700 gram.

hur man tvättar rws-ull

Se mer: ull

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen