Bonfil borstat alpacka merino (ca. 50g) -grön

Produktinformation:

Material

50% merino 50% alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 meter

Form

nystan á 50g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

s 5-7 mm

kr 70,00

(70 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 17 i lager

Produktinformation:

Material

50% merino 50% alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 meter

Form

nystan á 50g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

s 5-7 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 106 l vatten
ca. 1,6 kg CO2
ca. 0,4 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

BORSTAT ULLGARN

En nystan moln! Ja – det låter konstigt, men det är så det känns. Här är ett extremt mjukt och läckert borstat alpacka merinoullgarn. Eftersom det innehåller både alpacka och merinoull – de bästa materialen om du frågar oss, kan det beskrivas som ett lyxgarn.

Garn av borstad alpackamerinoull är mycket lätt och luftigt. Det blir superfint till en tröja eller kofta – men även till mössor eller sjalar. Det kommer nästan kännas som att vara insvept i vadd när du bär det på kroppen.

Garnet kan stickas på t.ex stickor 5-7 mm beroende på hur fast du vill ha din stickning. Zuzana har gjort 2 stickprover: på stickor 6 mm fick hon 14 maskor per 10 cm och på stickor 7 mm fick hon 13 maskor per 10cm. Kanske kan du använda det till en Sunday Sweater från Petiteknit? Eller en vacker Chunky Dahlia från Le Knit? Kom alltid ihåg att göra ett stickprov innan du börjar. Du kan behöva justera nåltjockleken något upp eller ner för att uppnå rätt stickfasthet.

Tvätt av borstad alpacka merinoull

Vi rekommenderar att du tvättar den för hand vid max. 30 grader och att du använder ulltvättmedel. Låt det plantorka och krama inte ut vattnet

Garnet kommer i lite olika färger, och vi kan därför inte garantera att vi alltid kan erbjuda önskad mängd garn i samma färgning, men vi är  givetvis uppmärksamma när vi plockar din beställning.

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen