Baby alpacka Suri (250 g)

Produktinformation:

Material

80 % baby alpacka 20 % suri alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m/50 g

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

stickor 5 mm, men vi rekommenderar alltid att du gör ditt eget stickprov

kr 350,00

(70 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

80 % baby alpacka 20 % suri alpacka

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m/50 g

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

70 kr

STICKNING

stickor 5 mm, men vi rekommenderar alltid att du gör ditt eget stickprov

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 528 l vatten
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

Baby alpacka suri är en överskottsprodukt från den europeiska textilindustrin. Du hjälper därför till att stoppa garnsvinn och spara befintliga resurser när du köper den och använder den till ditt handarbete.

BABY ALPACKA SURI

Supermjukt och läckert naturgarn som uteslutande består av den mjukaste alpackaullen, nämligen baby alpacka och suri alpackaull.

Baby alpacka är ett riktigt lyxgarn och värmer extra gott till den som föredrar sån slags ull. Garnet innehåller som sagt endast rena naturmaterial, vilket gör det naturligt supermjukt och lätt.

Alpackagarnet kommer att passa väldigt bra till en snygg tröja, väst eller kofta eller kanske en skön mysig filt. Alpackaullen är dessutom mycket värmare än vanlig ull så har du problem med leder så är alpackagarn perfekt till t.ex handledsvärmare. Om du hellre föredrar alpackaull med merino så kan du kika på vårt Baby alpacka merino. Du kan även kombinera de två garnerna korsvis, då de båda har samma löplängd.

STICKFASTHET:

Vi rekommenderar att du stickar garnet på stickor 3,5-5 mm. På stickor 4 mm får vi en stickfasthet på 20 maskor per 10 cm. Garnet kan enkelt stickas på stickor 5, där blir 17 maskorna per 10 cm. Vill du ha ett ännu luftigare uttryck så kan du enkelt gå upp några stickstorlekar.

STICKA TRÖJA I BABY ALPACKA

Man kan såklart både sticka och virka med den och garnet har en fin tjocklek så det går snabbt när man först sätter igång. Vi uppskattar att 2 härvor kommer att räcka till t.ex. en vanlig alpackatröja i storlek M.

Suri alpacka är den finaste och mest mjuka baby alpacka ullen. Den är silkeslen, långhårig och innehåller mikroskopiska luftfickor, vilket gör garnet mycket lätt och behagligt varmt.

Obs! Garnet är exakt samma som Ren alpacka, bara att vi har bytt namn.

Garnalternativ till populära Sophie shawl

Detta garn är en perfekt möjlighet att ha som garnalternativ till PetiteKnits Sophie shawl som snabbt blev en favorit hos många. Mönstret är bra på sitt sätt eftersom du inte behöver ett bestämt garn med bestämd stickfasthet, utan du kan välja nästan vilket garn du vill och ändå få ett utmärkt resultat.

BABY SURI ALPACKA TILL ANDRA MÖNSTER

  • Cumulus blus: Gry har stickat en superfin och lätt Cumulus blus från PetiteKnit i en tråd Baby alpacka Suri. Vi värderar att 2 härvor räcker upp till storlek XL.
  • Sweater no. 9 från My Favorite Things Knitwear kan du sticka med dubbeltråd och få en stickfasthet på 14 maskor per 10 cm med stickor 7 mm. Till en tröja i Strl. S behöver du ca. 568 gram garn.
  • Northland Sweater: 3 härvor till storlek 2XL och stickor 5 mm ger en stickfasthet på 17 maskor per 10 cm.

Billigt baby alpacka suri

Detta läckra garn kommer från ett överblivet restparti, vilket betyder att det är en överskottsprodukt från textilindustrin. Den är inbunden i härvor och har en vikt på ca. 250 gram. När vi skriver ”ca” betyder det att enskilda härvor mycket väl kan väga lite under 250 gram, men avvikelsen kommer givetvis att ligga inom vad vi lovar i våra köp- och leveransvillkor (max 4% avvikelse).

Vi säljer garnet i härvor med en vikt på ca. 250g för endast 300 SEK/st. Detta motsvarar et pris på endast 60 kr per 50g.

VINDA GARN

Garnet kommer som sagt i härvor och måste därför nystas innan man kan sticka eller virka med det. Till det behöver du en garnvind, eller en stolsrygg där du vevar in garnet för hand. Vill du göra det extra enkelt för sig så kan du även använda en nystmaskin så du snabbt och enkelt kan få din härva till en fin garntårta.

Se vår video där vi visar hur man använder en nystvinda + nystmaskin.

FÖRDELAR MED BABY ALPACKA

Alpackorna lever i Anderna, då de trivs bäst på 3 800 meters höjd. I dessa kalla regioner producerar alpackan en tjock ull, som är många gånger varmare än fårull. Den dyrbara unika ullen innehåller inte lanolin, fibrerna är mycket slitstarka och absorberar endast lite vatten. Bäst av allt; ullen är otroligt mjuk och sticks inte, som vi känner ofta upplever från fårull.

Kort sagt, välj alpackagarn om du föredrar extra varmt garn som inte sticks.

HUR TVÄTTAR JAG ALPACKAULL?

Rent alpackahantverk bör handtvättas med ulltvättmedel. Alternativt kan det tvätta i tvättmaskinen på ullprogrammet, men försök att tvätta ditt stickprov först så du niteriskerar att förstöra ditt färdiga projekt.

Se mer: alpacka, ull, naturgarn

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen