Walesisk ekologisk ull – GOTS (1 kg)

Produktinformation:

Material

100% Walesisk ekologisk ull - GOTS certifierat

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 120 m

Form

kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

stickor 4-5 mm. Vårt stickprov på stickor 4,5 mm ger 19 maskor à 10 cm, men vi rekommenderar att du gör ditt eget stickprov.

kr 900,00

(45 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

100% Walesisk ekologisk ull - GOTS certifierat

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 120 m

Form

kon á ca. 1 kg

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

stickor 4-5 mm. Vårt stickprov på stickor 4,5 mm ger 19 maskor à 10 cm, men vi rekommenderar att du gör ditt eget stickprov.

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.093 l vatten
ca. 29,5 kg CO2
ca. 8,5 KwH

Her køber du 100 % naturgarn og mindsker samtidig garnspild. Garnet er nemlig et resultat af overskudsproduktion i tekstilindustrien, som i stedet for at blive kasseret, kan blive til smukt håndarbejde.

100%  WALESISK EKOLOGISK ULL – GOTS-certifierat

Här kan vi verkligen snacka om rent garn! Ofärgad, oblekt och 100% naturlig! Det är ett läckert walesiskt ekologisk ullgarn i vackra naturliga färger som är spunnet ned 3 trådar i 3 naturliga nyanser, som sedan  tvinnas ihop.

Det är inte bara naturliga material i detta ullgarn, det är också GOTS-certifierat. Det innebär att naturfibern inte har behandlats med bekämpningsmedel eller insektsmedel och att den färdiga produkten garanterat är fri från fluorescerande kemikalier. Dessutom är det miljövänligt bearbetat på fabriken. Det spännande naturgarnet kommer att vara idealiskt som stick-, virk- och vävgarn. Kanske även som garn till stickmaskiner – grovstickning.

STICKA TRÖJA MED BILLIGT EKOLOGISK ULLGARN

Du kan t.ex. använd det till varma tröjor, västar, koftor och till de mindre projekten som mössor, vantar och halsdukar. Garnet har en löplängd på ca. 120 m/50 g och vi rekommenderar dig att sticka på stickor 4-5 mm. Du kanske kan använda den till en Agnete Cardigan från PetiteKnit? Oavsett vilket mönster du vill börja med bör du alltid göra ditt eget stickprov. Vi stickar alla olika och du kan behöva gå upp eller ner i stickstorlek för att få stickfastheten att passa.

Walesisk ekologisk ullgarn kommer i form av koner och i 8 olika färgvariationer (naturliga färger). Vi säljer garnet för 900 SEK för en kon med ca. 1 kg, vilket motsvarar ett pris på endast 45 kr per 50 gram. När du handlar ditt garn hos Garnspecialisten, räddar du det från kassering. Garnspecialisten köper nämligen endast in garn från textilindustrins överskottsprosduktion, som annars skulle ha slängts.

TVÄTTA GOTS-ULLGARN

Vi rekommenderar att du tvättar för hand och med ulltvättmedel. Alternativt kan du prova tvättmaskinens ullprogram, men prova först genom att tvätta t.ex ditt stickprov.

Se mer: Naturgarn, Ullgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.