OEKO-TEX Chenille 4000 (250g) – Råvit

Produktinformation:

Material

80% oeko-tex nylon 20% oeko-tex akryl

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

härvor á 250g

Pris ved 50 gram

18 kr

kr 90,00

(18 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 79 i lager

Produktinformation:

Material

80% oeko-tex nylon 20% oeko-tex akryl

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

härvor á 250g

Pris ved 50 gram

18 kr

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 31 l vatten
ca. 3 kg CO2
ca. 1 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

VITT EFFEKTGARN

Vi har fått hem ett roligt effektgarn där ytan liknar nästan mjuk mocka. Garnet är en ljus vit nyans och materialinnehållet gör det perfekt för syrafärgning. Med chenillegarnet kommer du kunna skapa roliga och spännande effekter. Löplängden är 200 m per 50 gram och det är ett bra garn för syrafärgning med 80% nylon och 20% akryl. Och Chenille-garnet är till och med oeko-tex-certifierat!

OEKO-TEX garn till syrafärgning

Chenillegarnet är oeko-tex-certifierat från vår schweiziska partner, ett familjespinneri som varje dag jobbar med att producera garn utan onödig resursanvändning och med ett öga på att inget går till spillo.

Chenillegarnet kan användas i både handstickning och virkning, antingen ensamt eller i kombination med annat garn. Kombinera den till exempel med vår Stanford Borstad Mohair Merino för att lägga till mjukhet till pälsen. Stanford är även lämplig för syrafärgning. Så här finns en verklig möjlighet att leka med färger, kvaliteter och kombinationer av texturer och nyanser. Om du inte redan har blivit bekant med syrafärgning och vill prova dig fram kan vi rekommendera vårt Acid Dye Kit som innehåller det du behöver för att komma igång.

Vinda garn

OEKO-TEX Chenille 4000 levereras i härvor. Vill du färga garnet kan du med fördel dela upp det i mindre portioner. Detta gör det lättare att hantera processen. Uppvindning av garn kan göras för hand på stolsryggen, men det är roligare med rätt utrustning! För det ändamålet kan du dra nytta av vår Garnvinda. När du i efterhand förbereder garnet för stickning eller virkning kan vår nystmaskin vara en bra hjälp!

Vi säljer tillbehör till handarbete

Behöver du tillbehör till ditt handarbete, t.ex. knappar eller stickor, du hittar det även hos Garnspecialisten.

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.