Kyak merino mohair – grå

Produktinformation:

Material

75% merino 25% mohair

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.500 m/kg (svarer til ca. 225 g per 50g)

Form

på kona

Pris ved 50 gram

60 kr

STICKNING

stickor 2,5 - 3,5 mm

(60 kr / 50 g)

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

75% merino 25% mohair

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 4.500 m/kg (svarer til ca. 225 g per 50g)

Form

på kona

Pris ved 50 gram

60 kr

STICKNING

stickor 2,5 - 3,5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.111 l vatten
ca. 31,2 kg CO2
ca. 8,5 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

LUFTIGT ULLGARN MED MOHAIR

Här har vi ett luftigt ullgarn med mohair och merino som  består av lösa fibrer med en tunn tråd med olika färgnyanser. Innan garnet har handtvättats så är det till en början lite styvt och kompakt men efter tvätt så öppnas fibrerna upp och du får ett mjukt och luftigt garn. Detta gör det till ett riktigt trevlgit stickgarn till olika klädesplagg

STICKA, VIRKA OCH VÄVA MED LUFTIG ULLGARN MED MOHAIR

Detta garn erbjuder många möjligheter. Sticka eller virka vackra toppar, cardigans, slipovers eller en härlig halsduk. Du kan skapa mysiga filtar med hjälp av maskinstickning men även med hjälp av din väv.

ERBJUDANDE PÅ ULLGARN

Vill du börja köpa garn på ett mer hållbart sätt så ska du vända dig till Garnspecialisten. Vi köper nämligen endast in restpartier från överskottsproduktion. På den vägen kan vi bidra med minskat garnspill och på så vis rädda garnet. Ska du ha ett garn med en del merino och en del mohair så är det inte ovanligt att du kommer behöva betala ca. 3000 kr/kg. Vi köper som tidigare nämnt, restpartier och kan därför pressa ner priserna. Hos oss får du garnet för endast 1200 kr/kg.

tvätta ullgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen