OEKO-TEX Chenille 7000 (250g) – Råvit

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 350 m

Form

härvor á 250g

Pris ved 50 gram

18 kr

kr 90,00

(18 kr / 50 g)

Slut i lager

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 350 m

Form

härvor á 250g

Pris ved 50 gram

18 kr

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 31 l vatten
ca. 4 kg CO2
ca. 1 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

Vitt effektgarn

Vi har fått hem ett roligt effektgarn. Det är ett chenillegarn med yta som liknar mjuk mocka. Garnet är en ljus benvit nyans och materialinnehållet gör det perfekt för syrafärgning. Med chenillegarnet kommer du verkligen att kunna skapa roliga och spännande effekter. Löplängden är 350 m per 50 gram och det är ett bra garn för syrafärgning med 85% nylon och 15% akryl. Chenille-garnet är till och med oeko-tex-certifierat.

OEKO-TEX garn till syrafärgning

Chenillegarnet är oeko-tex-certifierat från vår schweiziska partner, ett familjespinneri som varje dag jobbar med att producera garn utan onödig resursanvändning och med ett öga på att inget går till spillo.

Chenillegarnet kan användas till både handstickning och virkning, antingen ensamt eller i kombination med annat garn. Kombinera den till exempel med vår Stanford Borstad Mohair Merino för att lägga till mjukhet till pälsen. Stanford är även lämplig för syrafärgning. Så här finns en verklig möjlighet att leka med färger, kvaliteter och kombinationer av texturer och nyanser. Om du inte redan har blivit bekant med syrafärgning och vill prova dig fram kan vi rekommendera vårt Acid Dye Kit som innehåller det du behöver för att komma igång.

Garn till macramé

Med sin fasta struktur är OEKO-TEX Chenille 7000 ett bra val för makramétekniken. Macramé är en rolig och tillgänglig form av handarbete där knutar knyts i vackra mönster. Du kan hänga upp dina krukväxter, skapa unika väggdekorationer eller små fina nyckelringar med makramégarn från Garnspecialisten.

Vinda garnet

OEKO-TEX Chenille 7000 levereras i härvor. Vill du färga garnet kan du med fördel dela upp det i mindre portioner. Detta gör det lättare att hantera processen. Upplindning av garn kan göras för hand på stolsryggen, men det är roligare med rätt utrustning. För det ändamålet kan du dra nytta av vår Garnvinda. När du i efterhand förbereder garnet för stickning eller virkning kan vår nystmaskin vara en bra hjälp!

Vi säljer tillbehör till handarbete

Behöver du tillbehör till ditt handarbete, t.ex. knappar eller stickor, du hittar det även hos Garnspecialisten.

Se: OEKO-TEX Chenille 4000

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.