Lamu Bomull Akryl (650g)

Produktinformation:

Material

46% bomull 46% akryl 8% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 95 m

Form

Kon á ca. 650 gram

Pris ved 50 gram

ca. 26 kr

kr 340,00

(ca. 26 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

46% bomull 46% akryl 8% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 95 m

Form

Kon á ca. 650 gram

Pris ved 50 gram

ca. 26 kr

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 886 l vatten
ca. 12 kg CO2
ca. 5 KwH

När du väljer överskottsgarn är du med och sparar jordens resurser - Tack för det!

VEGANSKT GARN MED BOMULL OCH AKRYL

Ett veganskt garn med bomull och akryl i vackra färger. Garnet är otroligt mjukt och ser läckert ut med sin lätta och fluffiga konsistens. Lamu Bomull Akryl kommer ge ett luftigt uttryck i din färdiga produkt. Om du vill framhäva garnets vackra struktur rekommenderar vi att du stickar det löst och luftigt.

Varmt garn utan ull

Lamu är veganskt garn med bomull och akryl, samt en liten andel polyamid, vilket bidrar till hållbarhet. Det kan finnas många goda skäl till att man vill välja garn utan ull. Vissa är extra känsliga och upplever att ullfibrer kliar och irriterar huden. Vissa vill undvika animaliska produkter helt. Oavsett vad du har för anledning, erbjuder Lamu Bomull Akryl ett mjukt och varmt alternativ till ullgarn.

Stickfasthet

Vi har stickat ett prov i Lamu bomull akryl på stickor 6 mm respektive 7 mm. Nedan ser du stickfastheten:

  • 1 tråd på stickor 6 mm: 10 cm = 15 maskor
  • 1 tråd på stickor 7 mm: 10 cm = 13 maskor

Kom ihåg att vi alla stickar olika, så gör alltid din egen provlapp för att bestämma den mest lämpliga stickan för ditt projekt.

Garnalternativ till Townhouse tee

Zuzana har stickat den vackra t-shirten (se bild högst upp på sidan). Mönstret är Townhouse Tee från Trine Eger Nielsen.

Garnalternativ till Ballonjakken

PetiteKnits vackra Ballonjacka kan stickas i en färgglad, lätt och vegansk variant med Lamu bomull akryl. Stickfastheten anges här vid 13,5 maskor per 10 cm, som du lätt kommer att kunna slå med detta garn.

Garnalternativ till DROPS Almond Breeze Sweater

Vill du ha en härlig långklänning så ska du göra som Tine och ha Drops designs Almond Breeze Sweater som utgångspunkt. Det är egentligen en tröja men Tine har bara stickat den kortärmad samt stickat den längre så det blev till en klänning. Hon stickade med Lamu bomull akryl samt Bubble fluffy alpacka.

Garnalternativ till Spice Up Your Life Sweater

Vad sägs om en festlig stickad tröja? Popknits Spice Up Your Life är en både elegant och överraskande variant på festlig stickning, där du får visa lite hud. Stickfastheten matchar på sticka 7 mm!

Garnalternativ till Cardigan no. 8

Om du vill ha en klassisk mjuk och varm kofta – ta en titt My Favourite Things Knitwears Cardigan No. 8. Stickfastheten anges i mönstret för 15 maskor pr 10 cm, vilket passar perfekt till vårt resultat med Lamu på stickor 6 mm.

Billigt vegansk garn

Lamu veganskt garn med bomull och akryl kommer på koner på ca. 650 gram och har ett pris som motsvarar endast ca. 26 kr per 50 gram. Portionsstorleken varierar något och i många fall hittar du upp till 800 gram på en kon. Och oroa dig inte; du får såklart inte en kon med mindre garn än de 650 gram som vi lovar. De vackra nyanserna kommer att lysa upp vilken halvgrå dag som helst. Garnet är lämpligt för stickning, virkning, tuftning och till och med vävning. Så här har du möjlighet att skapa ditt alldeles egna verk i en varm, mjuk, vegansk och ullfri garnkvalitet.

Se mer: garn på kon, ullgarn

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen