Baby alpacka merino (250 g)

Produktinformation:

Material

60 % baby alpackaull 40 % merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

52 kr

STICKNING

Stickor 4-5 mm

kr 260,00

(52 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

60 % baby alpackaull 40 % merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

härvor á ca. 250 g

Pris ved 50 gram

52 kr

STICKNING

Stickor 4-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 528 l vatten
ca. 7,8 kg CO2
ca. 2,1 KwH

Baby alpacka med merino är en överskottsprodukt från den europeiska textilindustrin och du hjälper därför till att stoppa garnavfall och sparar världens resursslöseri när du köper den och använder den till ditt handarbete.

BABY ALPACKA MERINO

Detta Baby alpacka merino är det mjukaste och läckraste garnet, som uteslutande består av naturmaterial. Det består nämligen av baby alpackaull och merinoull. Garnet är otroligt mjukt och är perfekt till klädesplagg så som tröjor, cardigans, slipover och halsdukar. Är du en person som är känslig för stickigt garn så ska du helt klart överväga detta baby alpacka merino som är fri från stickiga fibrer.

Stickfastheten på stickor 4 mm är lika med 20 maskor per 10 cm. Vill du sticka en tröja så uppskattar vi att 2 härvor i enkeltråd räcker till en tröja i storlek Medium. Garnet kommer i härvor och ska lindas upp till ett nystan, antigen för hand eller med hjälp av en garnvinda och nystmaskin.

Obs! Vissa av färgerna är enfärgade, detta gäller t.ex. Stålgrå och Gul. Andra har lätt melering, som t.ex färgen Koboltblå, som har ett inslag av lila, och färgen lax, som har både gammelrosa och beige i sig

Se även vårt lyxiga Baby Alpacka Suri som är i samma löplängd.

Stickfasthet:

Vi rekommenderar att du stickar garnet på stickor 3,5-5 mm. På stickor 4 mm får vi en stickfasthet på 20 maskor per 10 cm. Garnet kan enkelt stickas på stickor 5, där blir 17 maskorna per 10 cm. Vill du ha ett ännu luftigare uttryck så kan du enkelt gå upp några stickstorlekar.

Om baby alpacka ull

Baby alpackaull är något av det mjukaste och varmaste garnet som finns. Ullen kommer från alpackan som lever i Anderna i Peru, där den behöver en varm och tjock ull för att hålla värmen. Även om den kallas babyalpacka är den inte från alpackaföl. Ullen sitter nämligen på alpackans mage där den är extra fin och mjuk.

Se mer: alpackaull

Om merinoull

Merinoull är en naturlig ullprodukt som kommer från merinofåret. Fibern är kraftigt men mjuk, så jämfört med vanlig ull är merinoull mjukare och tunnare. Det varken sticks eller kliar som vanlig ull kan göra.

Se mer: merinoull 

Garnalternativ för populära mönster

  • Klint classic från Anne Ventzel (se bild på denna sida). För en storlek M går det åt ca. 2 härvor.
  • Champagne Cardigan, som stickas på stickor 4,5 mm.
  • Cumulus Blus: Vi uppskattar att två härvor räcker upp till storlek XL.

Garnalternativ till Cardigan No. 9

Vi älskar Cardigan No. 9 från My Favorite Things Knitwear. Vi gillar speciellt den vackra konstruktionen axelpartiet. Lea har stickat sin i Italienskt Merino tillsammans med Baby Alpacka Merino, båda i färgen kaffe (se bild i bildgalleriet högst upp på sidan). Hon har stickat den minsta storleken och har använt ca. 1,5 kon italiensk Merino och knappt två buntar Baby Alpaca Merino.

Billigt naturgarn

Vårt baby alpacka merino kommer från textilindustrins överproduktion. Garnet komemr i form av härvor med en vikt på ca. 250 gram. När vi skriver ”ca” betyder det att enskilda härvor mycket väl kan väga lite under 250 gram, men avvikelsen kommer givetvis att ligga inom vad vi lovar i våra försäljningsvillkor (max 4% avvikelse).

Tvätta handgjorda ulltröjor

Handarbeten av ullgarn ska handtvättas med ulltvättmedel. Alternativt kan det tvätta i tvättmaskinen på ullprogrammet, men försök att tvätta ditt stickprov först.

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen