Bubble fluffy alpackagarn (650g)

Produktinformation:

Material

36% alpacka superfine 14% merino 40% akryl 10% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 110 m/50 g)

Form

kon

Pris ved 50 gram

23 kr

STICKNING

stickor 6-7 mm (se stickfasthet i produkttexten)

kr 295,00

(23 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

36% alpacka superfine 14% merino 40% akryl 10% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 110 m/50 g)

Form

kon

Pris ved 50 gram

23 kr

STICKNING

stickor 6-7 mm (se stickfasthet i produkttexten)

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 727 l vatten
ca. 18 kg CO2
ca. 6 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i Europa. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till vackert handarbete.

BORSTAT ULLGARN

Vi har fått hem ett riktigt fint och borstat ullgarn som är både fluffigt och mjukt. Garnet finns flera färger och kommer som allt annat garn vi har, från textilindustrins överskottsproduktion.

STICKA MYSIGA TRÖJOR

Med sitt varma fluff, kommer Bubble fluffy alpacka blir det perfekta garnet till mysiga tröjor, slipovers eller koftor. Vi har gjort ett stickprov med stickor 7 mm och fick fram en stickfasthet på 10 maskor = 10 cm (inann tvätt). Vi rekommenderar våra kunder att alltid göra ett eget stickprov eftersom vi alla stickar olika. 

BILLIGT GARNALTERNATIV TILL POPULÄRA MARBLE SWEATER

Det är många som letar efter ett billigt garnalternativ till Petiteknits superfina och populära Marble Sweater och med vårt Borstade alpacka garn kan du komma billigt undan. Tröjan stickas uppifrån och ner och är både mysig chunky som du kan sticka i flera olika färger. Gry har stickat sin version i färgerna Gul och Påskkyckling som du kan se i bildgalleriet. Enligt mönstret ska det hela stickas på stickor 10, men Gry har valde stickor 9 eftersom det passade hennes stickfastheten bättre. Hon har sedan stickat resåren i halsen på stickor 7 och övriga resårkanter på stickor 8. Den totala garnåtgången för tröjan är 475 gram garn, så du får en Marble Sweater för under 300 kr!

Garnalternativ till DROPS Almond Breeze Sweater

Vill du ha en härlig långklänning så ska du göra som Tine och ha Drops designs Almond Breeze Sweater som utgångspunkt. Det är egentligen en tröja men Tine har bara stickat den kortärmad samt stickat den längre så det blev till en klänning. Du kan se bild på Tines randiga långklänning i bildgalleriet. Hon stickade med Bubble fluffy alpacka samt Lamu bomull akryl.

BORSTAT ULLGARN FRÅN RESTPARTIER

Marknadspriset för denna typ av garn ligger oftast på ca. 1080 kr/kg. Eftersom vi endast handlar in garn från restpartier kan vi erbjuda ett kilopris på bara 450 kr/ kg. När du köper garn av oss, bidrar du med minskat garnspill. Det är alltså mer hållbart att köpa ditt garn här, då vi inte säljer nyproducerat garn.

tvättanvisning på borstat alpacka

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen