Arran Bomullsfrottégarn (900g)

Produktinformation:

Material

85% bomull 15% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 150 m

Form

kon á ca. 900 gram

Pris ved 50 gram

17,50 kr

STICKNING

Stickor 2,5-3,5 mm Stickfasthet på stickor 3,5 mm: 10 cm = 19 m

kr 315,00

(17,50 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

85% bomull 15% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 150 m

Form

kon á ca. 900 gram

Pris ved 50 gram

17,50 kr

STICKNING

Stickor 2,5-3,5 mm Stickfasthet på stickor 3,5 mm: 10 cm = 19 m

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.103 l vatten
ca. 9 kg CO2
ca. 7 KwH

När du väljer överskottsgarn är du med och sparar jordens resurser

VITT BOMULLSGARN MED FROTTÉSTRUKTUR

Arran är ett vitt bomullsgarn med en struktur som påminner om frotté. Den är inte långhårig, men garntråden har en snygg struktur som i det färdiga tyget ger en yta och visuellt uttryck som frotté. Eftersom garnet är 85 % bomull och 15 % polyamid kommer det att vara idealiskt för att virka, sticka eller väva läckra produkter för hemmet: det kan vara handdukar, tvättlappar, återanvändbara bomullsrondeller, badrockar eller mattor till badrummet. Nedan länkar vi till flera gratismönster där Arran Bomull frottégarn kommer att göra sig extremt bra.

Lite om färger

Arran bomullsfrotté finns i två färgvarianter. Den ena är en blekt variant, där garnet ser kritvitt ut. Den andra färgvarianten, som vi har döpt till äggskal, är i verkligheten en oblekt bomull och framträder därför med bomullens egen naturliga färg. Det betyder att även om äggskalsfärgvarianten inte är färgad så ser nyansen väldigt varm ut, som tjock grädde med en gulaktig ton.

Stickfasthet

Vi har stickat ett stickprov med en enkel tråd Arran bomullsfrotté och stickfastheten blev följande:

1 tråd på sticka 3,5 mm: 10 cm = 19 maskor

Som det framgår av bilden av stickprovet är strukturen relativt luftig och du kommer även ha nytta av att kunna sticka garnet på en mindre sticka för att uppnå större fasthet i den färdiga produkten. Alternativt kommer det också att fungera riktigt bra att ta ihop flera trådar av bomullsfrottégarn för att skapa ett starkare resultat för till exempel handdukar.

Kom ihåg att vi alla stickar olika, så gör alltid din egen provlapp för att bestämma den lämpligaste stickan för just ditt projekt.

Länkar till gratismönster

  • Kitchen Dream Team, ett underbart set till köket från Drops
  • Spa Squares, superenkla och nybörjarvänliga sminkpads från Drops
  • Nothern Escape är en lång dräkt från Drops, som du kommer att kunna sticka genom att kombinera flera trådar Arran. Experimentera själv för att uppnå önskad stickfasthet. Det kommer bli en härlig badrock att koppla av i efter ett gott bad.

Garn till färgning

Då Arran frotté är ett vitt bomullsgarn i två ljusa nyanser blir det ett självklart val för färgning. Observera att du inte kan använda våra syrafärgämnen, eftersom dessa är lämpliga för animaliska fibrer och därför inte bomull. Remazol-färg skulle å andra sidan vara ett bra val för att färga ett bomullsgarn som detta.

Se mer: bomullsgarn

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen