Borstat Alpacka (230g)

Produktinformation:

Material

90% baby alpacka 10% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 meter

Form

härvor á 230g

Pris ved 50 gram

56,52 kr

kr 260,00

(56,52 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

90% baby alpacka 10% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 meter

Form

härvor á 230g

Pris ved 50 gram

56,52 kr

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 440 l vatten
ca. 7 kg CO2
ca. 2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

FLUFFY BORSTAT ALPACKA

Nu har du möjlighet att svepa in dig själv eller dina nära och kära i det mjukaste, lättaste och varmaste handarbetet. Med fluffigt, borstad alpackagarn kan du skapa perfekta tröjor, sjalar och västar för övergångsperioden och en spirande vår. Vi har bara några buntar i varje färg, så vänta inte för länge om garnet behöver hamna på dina stickor. Nedan hittar du en länk till ett gratismönster för en randig tröja som är lätt att sticka. Sedan är det bara att välja din favoritfärgkombination.

Garnet är underbart mjukt och framstår med en fluffig yta, bra tjocklek och en härlig känsla mot huden. Den består främst av babyalpackafibrer och är förstärkt med 10% polyamid. Babyalpacka är benämningen på den finaste mjukdelen av alpackans ull.

Garnalternativ till populära mönster

Lea har stickat ett prov på stickor 7 mm och uppnått en stickfasthet på 12 maskor pr. 10 cm efter tvätt. Med stickfastheten och det lätta fluffiga garnet kan du sticka till exempel:

  • Sunset & Sand från Drops, ett gratis stickmönster på en enkel randigt raglansweater
  • Snow Pearls Scarf, en stor, mjuk sjal från Drops – mönstret är gratis

Kom alltid ihåg att göra ett stickprov innan du startar ditt eget projekt. Alla stickar vi olika!

Vinda garn

Eftersom detta garn levereras i härvor kan du med fördel linda upp det i nystan innan du får garnet på stickorna. Du kan lägga garnet över en stolsrygg och göra nystan för hand. Vill du göra det lite enklare för dig själv kan vi rekommendera en garnvinda och älskar du även vackra garntårtor så har vi även nystmaskiner på lager.

Garnkombinationer

Om du är intresserad av andra färgnyanser av läcker borstad alpacka kan du ta en titt på garnet Fin Borstad Alpacka som har en löplängd på 200m/50g.

Tvätta av fluffig borstad alpacka

För att bevara alpackans lätta och luftiga uttryck rekommenderar vi att tvätta den för hand i 30 grader. Använd en mild ulltvål och undvik att vrida projektet, krama istället ur vattnet och låt torka plant på en varm plats.

Se mer: bouclégarn

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.