Trend merino angora (ca. 1kg)

Produktinformation:

Material

50% merino 30% viskos 20% angora

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 250m/50g)

Form

på kon à ca. 1kg

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

från sticka 3 mm (se stickfasthetsförslag i produkttexten)

(45 kr / 50 g)

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

50% merino 30% viskos 20% angora

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 250m/50g)

Form

på kon à ca. 1kg

Pris ved 50 gram

45 kr

STICKNING

från sticka 3 mm (se stickfasthetsförslag i produkttexten)

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 2.466 l vatten
ca. 28,6 kg CO2
ca. 8,3 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

MJUKT MERINOGARN MED ANGORA

Vi har fått in ett superläckert och mjukt merinogarn med angora och viskos! Ullgarnet är 3-trådigt och har en lätt vit melering i hela färrgutbudet. Eftersom garnet innehåller angora så finns det fint ludd som sticker ut.

De små angorahåren hjälper till att ge garnet ett fluffigt utseende. Detta uttryck är inte omedelbart när det är på konen, utan det kommer efter du tvättat garnet. Detta beror på att tvätten får fibrerna att öppna sig, vilket leder till ett mer luftigt garn. Du bör därför ta hänsyn till detta när du använder det som stickgarn eller virkgarn. Ge garnet lite utrymme så att fibrerna kan komma ut. Kom även ihåg att använda ulltvättmedel när du ska tvätta ditt färdiga projekt. Ulltvättmedel bibehåller nämligen fibrernas egenskaper.

Strukturen påminner om Merci från Filocana. Skillnaden är bara att det innehåller bomull och inte angora och viskos.

TREND MERINO ANGORAS STICKFASTHET

Om du använder Trend merino angora som stickgarn så kan du gå efter många stickfastheter. Du kan använda den med både 1, 2 ,3 eller fler trådar. Vi har kommit till följande stickfastigheter:

1 tråd – sticka 3mm

10 cm slätstickning = 24 maskor
Det kommer bland annat passa till en Ankers Cardigan (PetiteKnit). 1 tråd passar även till mosstickning med en stickfasthet på 28 maskor per 10 cm. Med den stickfastheten har Zuzana stickat en Friday Tee och en Friday Sweater Baby. Båda modellerna är från PetiteKnit. Du kan se en bild på dem i bildgalleriet på denna sida.

2 trådar – stickor 5 mm

10 cm slätstickning = 16 maskor
Med den här stickfastheten så kan du sticka en Novis Sweater, Sycamore Sweater (PetiteKnit) och en Sweater No. 14 från My favourite things knitwear. Om du har modet att använda ett engelskspråkigt mönster kan du sticka en Love Note Sweater (Tin Tan Knits). Tröjan är avbildad här på sidan.

Älskar du strukturstickning kan du även med två trådar sticka en Ribbed jumper (Anne Ventzel) eller en Benthe Tröja. Du kan också sticka en September Jacka som Gry har gjort, med två trådar av Trend merino angora ihop med en följetråd i mohair.

3 trådar – stickor 7 mm

10 cm slätstickning = 13,5 maskor

Här kan du justera ner eller upp till 13-14 stygn beroende på vilket mönster du vill använda.

Med detta vackra garn i fantastiska färger tänker vi på både de enkla modellerna, men även de med struktur/mosstickning. Tillexempel så kan du sticka en Sweater no. 9 från My Favorite Things Knitwear. Gry har stickat den i detta garn och du kan se den i bildgalleriet på denna sida.

Innan du följer de stickfastheter som vi kommit fram till, rekommenderar vi dig att göra ett eget. Detta beror på att vi all stickar på olika sätt och det är inte säkert att du får exakt samma stickfasthet som oss.

GARN TILL STICKNING OCH VIRKNING

Detta vackra merinogarn med angora finns i flera fantastiska färger och kan avnändas till många olika projekt. Det duger inte bara till tröjor utan även mössor, vantar, sjalar, koftor, babykläder, kuddar och filtar. Detta är såklart inte det det ända du kan göra, ullgarnet har alla möjligheter. Garnet kan dessutom användas till maskinstickning med den högsta spänningen eller som vävgarn, dock endast som inslag.

BILLIGT GARN MED ANGORA

Eftersom det är ett riktigt läckert garn som innehåller angora kan det beskrivas som ett lyxgarn. Det är alltså ett ullgarn som går till ett marknadspris på ca. 2700 kr/kg. Här sparar du 67 %, för här kostar det endast 900 SEK/kg. Anledningen till att du får garnet så billigt är att det är överskottsgarn från textilindustrin.

DU BIDRAR TILL MINSKAT GARNSPILL

Garnspecialisten är ingen traditionell garnbutik, utan vi säljer endast garn från textilindustrins överskottsproduktion. Varje år, världen över, blir det ca. 1 MILJON TON I GARNSVINN. Garnet som slängs är det inget fel på – det producerades helt enkelt för mycket. Vi på Garnspecialisten samlar in det vi kan så att ni kan köpa dessa överskottsrester, istället för att det ska gå till spillo. Ditt garnköp hos oss blir därför mer hållbart, samtidigt som du sparar pengar på spännande och unikt garn.

forgotten yarn label garnspecialisten.se

Med dessa tygetiketter har du möjlighet att visa att du har gjort ditt eget hantverk men också att du räddat bortglömt garn från kassering. Tygetiketten är tillverkad av 100% GOTS-certifierad bomull och du kan köpa din HÄR.

tvättanvisning trend merino angora

Se mer: merino

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen