Oeko-tex Merino Silke Tubgarn (750g) – Naturvit

Produktinformation:

Material

57% OEKO-TEX extrafine merino 43% OEKO-TEX mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 150 m

Form

kon á ca. 750 gram

Pris ved 50 gram

83,33 kr

STICKNING

stickor 5-6 mm. Stickfasthet: 21 m = 10 cm

kr 1.250,00

(83,33 kr / 50 g)

Tillgänglighet: 25 i lager

Produktinformation:

Material

57% OEKO-TEX extrafine merino 43% OEKO-TEX mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 150 m

Form

kon á ca. 750 gram

Pris ved 50 gram

83,33 kr

STICKNING

stickor 5-6 mm. Stickfasthet: 21 m = 10 cm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 19.370 l vatten
ca. 16 kg CO2
ca. 6 KwH

Merinosilkestubgarn är en överskottsprodukt från textilproduktion inom EU och du kan därför hjälpa till att minska garnspillet genom att köpa garnet från Garnspecialisten.

GRATIS MÖNSTER VID KÖP AV GARN

Köper du vårt oeko-tex merinosilke tubgarn får du automatiskt ett gratis mönster (danska) på en sommartopp med v-hals, som visas på bilden. 200 gram räcker upp till storlek Large. Blusen på bilden är stickad med tubgarn som är handfärgad med våra syrafärger. Toppen kommer också att se otroligt vacker ut i naturvitt.

OBS: Mönstret skickas automatiskt efter beställning. Du hittar den bifogad i din orderbekräftelse som du automatiskt får via e-post.

EXTRAFINE MERINO OCH MULLBÄRSSILKE

Mjukt garn bestående av extrafine merino och mullbärssilke. Garnet är spunnet som en tub – som till utseendet liknar en lång stickad bit Linguine (pasta). Det platta silkegarnet blir superfint till t.ex sommartoppar eller lätt sommarblus. Det passar även till babystickning.

FÄRGA SILKE/MERINOGARN

Garnet är i en vacker naturvit nyans men vill du hellre ha det i en annan färg, kan du använda våra pulverbaserade syrafärger. Vi säljer dem som kit med 13 färger och på enskilda burkar på 10g. eller 100g. Är du intresserad av att färga annat garn så kan du kika in på vår kategori Garn till färgning.

STICKFASTHET

Efter både färgning och tvätt, fick vi en stickfasthet på 21 maskor per 10 cm med stickor 5 mm. Eftersom vi alla stickar på olika sätt, råder vi dig att göra ett eget stickfasthetsprov, innan du utgår efter vårt resultat.

GARNALTERNATIV TILL FESTIVAL SWEATER

Gry har stickat PetiteKnits Festival sweater – My Size med ränder i Baby Alpacka Merino och Baby Alpacka Suri. Man kan såklart även göra ränderna med restgarn du har hemma.

BILLLIGT OEKO-TEX MULLBÄRSSILKE

Som allt annat garn vi har på webshoppen, kommer även detta från textilindustrins överskottsproduktion. Hos Garnspecialisten gör du därför ett hållbart garnköp, samtidigt som du kommer undan billigare.

Bör handtvättas i max 30 grader.

Se mer: Silkemerino

Garnet är OEKO-TEX certifierat

oeko-tex silkegarn

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.