OEKO-TEX Merino Silke härvor (150g) – Vit

Produktinformation:

Material

50% OEKO-TEX merino 20,5 micron 50% OEKO-TEX mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

härvor 150g

Pris ved 50 gram

86,66 kr

STICKNING

Se i produkttext

kr 260,00

(86,66 kr / 50 g)

Slut i lager

Produktinformation:

Material

50% OEKO-TEX merino 20,5 micron 50% OEKO-TEX mullbärssilke

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

härvor 150g

Pris ved 50 gram

86,66 kr

STICKNING

Se i produkttext

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 4.454 l vatten
ca. 3 kg CO2
ca. 1 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

OEKO-TEX SILKEGARN TILL SOMMARTOP

OEKO-TEX Merino Silke har kommit till oss lagom till sommarsäsongens vackraste sidenstickade plagg. Garnet är spunnet av lika delar mullbärssilke och 20,5 mikron merinoull. Garnet är OEKO-TEX-certifierat och supermjukt och inbjudande. Du kan sticka den ensam för ett enkelt och exklusivt uttryck. I kombination med annat garn kan du skapa ögonfallande sommartoppar eller varma härliga koftor för svala kvällar.

Mullbärssilke och Merinoull

Silke har egenskapen att kännas varm när det är kallt och svalt när det är varmt. Detta gör garn med mullbärssilke till ett perfekt val för den svenska sommaren, där temperaturen lätt kan ändras med kort varsel. När du väljer OEKO-TEX silkegarn till sommartoppar eller annat sommarstickat drar du nytta av silkets temperaturreglerande egenskaper och även en extrem mjukhet från den fina merinoullen.

Stickfastheter

I ren spänning har vi stickat ett hav av prover med detta underbara sommargarn. OEKO-TEX Merino Silke är vacker och mjuk både ensam på stickor 3-4 mm, stickad med två trådar på stickor 3-4 mm eller i kombination med till exempel Tunn Viskos Effektgarn. I galleriet kan du se de många fina stickproverna och nedan en översikt över vägledande stickfastheter:

1 tråd på stickor 3 mm: 10 cm = 28 maskor

1 tråd på stickor 3,5 mm: 10 cm = 27 maskor

1 tråd på stickor 4 mm: 10 cm = 25 maskor

2 trådar på stickor 3 mm: 10 cm = 24 maskor

2 trådar på stickor 3,5 mm: 10 cm = 23 maskor

2 trådar på stickor 4 mm: 10 cm = 22 maskor

Kom ihåg att göra ditt eget stickprov då vi alla stickar olika.

Silkegarn till syrafärgning

Om du älskar syrafärgning eller vill prova det för första gången kan vi varmt rekommendera detta garn med mullbärssilke och merinoull som utgångspunkt för din garnfärgning. Självklart har vi allt du behöver för att komma igång: Syrafärgning i kit eller i separata burkar.

Överskottsgarn från ett familjeägt OEKO-TEX spinneri

Detta läckra garn av merino- och mullbärssilke är ett överskottsgarn från en liten producent av OEKO-TEX silkegarn i Schweiz. Precis som vi på Garnspecialisten jobbar de för att undvika garnsvinn! Företaget har följt sina processer till fullo och gjort en överenskommelse med Garnspecialisten, så att vi tillsammans säkerställer att de dyrbara silkefibrerna inte går till spillo, utan hamnar på nålarna hos kvalitetsmedvetna garnentusiaster.

Se mer: Oeko-tex silke

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.