Cottolin 50/3 (250g)

Produktinformation:

Material

30% lin och 70% bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 800 m

Form

kon ca. 250g

Pris ved 50 gram

52 kr

STICKNING

4 trådar, stickor 3,5 mm= 24m per 10 cm

(52 kr / 50 g)

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Produktinformation:

Material

30% lin och 70% bomull

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 800 m

Form

kon ca. 250g

Pris ved 50 gram

52 kr

STICKNING

4 trådar, stickor 3,5 mm= 24m per 10 cm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 638 l vatten
ca. 2 kg CO2
ca. 2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

VÄVGARN I LIN & BOMULL

Vi har haft turen att få tag på ett fantastiskt vackert naturgarn i 30% lin och 70% bomull. Cottolin 50/3 är ett tretrådigt garn, som kommer att passa utmärkt som vävgarn eller maskingarn och samtidigt ger ett vackert resultat i handstickning. Se bara på Zuzanas underbara stickprov i bildgalleriet där hon har tagit fyra trådar Cottolin 50/3 i olika färger.

Olika infärgningar

Du bör vara medveten om att vi för Cottolin 50/3 inte kan garantera samma nyans om du köper flera koner av samma färg. Cottolin 50/3 är ett överskottsgarn från textilindustrin och i just det här fallet kommer garnet från en process med att anpassa färgnyanser – det är därför vi har olika infärgningar på hyllan.

Mer garn på din kon

Cottolin 50/3 säljs i koner med minst 250 gram, för endast 260 SEK per kon. I många fall kan du dock ha turen att få mycket mer garn på konen, nämligen upp till 500 gram.

Stickfasthet

Zuzanas vackra stickprov stickas på stickor 3,5 mm med fyra trådar Cottolin 50/3. Hon har uppnått en stickfasthet på ca. 24 maskor per 10 cm.

Cottolin till sommar

Cottolin är benämningen på garn spunnet av bomull och lin. Denna kombination av fibrer har många fina egenskaper. Lin är en växtfiber med stor styrka och en karakteristisk konsistens. Linfibrer är långa och har därför förmågan att leda och fördela fukt. Detta gör linfibrer till det bästa valet för till exempel kökshanddukar där man vill ha en textil som inte känns blöt, men behåller sin torkförmåga under lång tid. Bomullsfibrerna bidrar till mjukhet.

Kombinationen av lin och bomull är otroligt skön att ha som sommarkläder under varma dagar. Den känns lätt och luftig och blir inte tung i värmen.

Att sticka med lin

Att sticka med lin är en lite annorlunda upplevelse än med mjukare fibrer som merinoull. Lingarn kan verka lite styvare och lite mer levande på nålarna. I gengäld får du ett väldigt speciellt resultat med lång livslängd. Lingarn blir också mjukare vid användning och åldras graciöst.

Behöver du något till ditt handarbete?

Kolla då in våra sidor om Garntillbehör. Här hittar du t.ex.

Se mer: lingarn, bomullsgarn, maskingarn, vävgarn

Liknande produkter

Rulla till toppen