Bonfil blowgarn (50 g)

Produktinformation:

Material

52 % merino 23 % alpacka 25 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 130 m

Form

nystan á ca. 50 g

Pris ved 50 gram

55 kr

STICKNING

stickor 7-8 mm

kr 55,00

(55 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

52 % merino 23 % alpacka 25 % polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 130 m

Form

nystan á ca. 50 g

Pris ved 50 gram

55 kr

STICKNING

stickor 7-8 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 81 l vatten
ca. 1,3 kg CO2
ca. 0,4 KwH

Bonfil blow-yarn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. När du köper den bidrar du till att minska garnpillet

LUFTIGT BLÅSGARN MED FÄRGSKIFTNING

Här har vi ett tjockt italienskt ull blåsgarn med färgskiftning. Garnet har spunnits som ett så kallat blåsgarn, eller som man på engelska säger ”blow-yarn”, där man istället för att spinna garnet på traditionellt sätt blåser fibrerna till en ”strumpa”. Detta resulterar i ett mycket luftigt och supermjukt garn. Här är själva ”strumpan” spunnen av polyamid, medan fyllningen består av merino- och alpackaull.

Garnet kan du använda till många olika projekt som t.ex stickgarn eller virkgarn. skapa mjuka, luftiga, färgskiftande tröjor, koftor, mössor, vantar, mysiga filtar och mycket mer.

Ditt färdiga handarbete blir varmt och gott och kommer att få ett lite tovat utseende.

Vårt stickprov på stickor 7 mm ger 12 maskor á 10 cm. Den passar t.ex. till en Saturday Night Sweater från Petite Knit. Kom ihåg att vi alla stickar olika, så du bör alltid göra ditt eget stickprov.

MERINOULL

Merinoull är en naturlig ullprodukt som kommer från merinofåret. Fiberna är mjukare, jämfört med vanlig ull är merinoull mjukare och tunnare. Det kliar och sticks inte som vanlig ull. Jämfört med ull från får så är merinoull mjukare samt att det ofta inte ”sticks”.

ALPACKAULL

Alpackorna – som är leverantörer av den läckraste mjuka ullen – bor i Anderna. De trivs bäst på 3 800 meters höjd och i dessa kalla trakter producerar alpackan tjock ull som är många gånger varmare än fårull. Den kostsamma, unika ullen innehåller inte lanolin, fibrerna är väldigt tåliga, absorberar bara lite vatten, väger lite och bäst av allt – ullen är otroligt mjuk och sticks inte, som vi annars känner till från fårull.

TVÄTTA BLÅSGARN

Till tjockt blow-yarn i ull rekommenderar vi handtvätt i max 30 grader eller maskintvätt på ullprogrammet (om du litar på din tvättmaskin) med ulltvättmedel.

HANDSTICKOR

Vi rekommenderar stickor 7-8 mm till detta blåsgarn. Har du inte så tjocka stickor hemma så kan du enkelt klicka hem våra rundstickor från KnitPro.

Liknande produkter

Rulla till toppen