Recy-Lin (1kg) – Beige

Produktinformation:

Material

100% återvunnet lingarn

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 325 m

Form

kon á 1kg

STICKNING

Stickor 2 mm eller flera trådar samman

kr 835,00

Produktinformation:

Material

100% återvunnet lingarn

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 325 m

Form

kon á 1kg

STICKNING

Stickor 2 mm eller flera trådar samman

Resurser som inte gått till spillo:

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

NATURFÄRGAT ÅTERVUNNET LINGARN

Ett starkt garn i rent naturmaterial, nämligen 100% återvunnet lingarn. Färgen på garnet ser beige ut och det kommer att göra sig bra i många typer av handarbete, där slitstyrka och stabilitet är önskvärda egenskaper. Recy-Lin är ett tvåtrådigt och varpstarkt lingarn.

Sommardröm i lingarn

Vi drömmer om att förvandla det starka lingarnet till vackra sommarväskor som kan innehålla allt vi behöver för varma soliga dagar på stranden:

    • Recy-Lin kan används som garnalternativ till PetiteKnits populära sommarväska French Market Bag.
    • Använd även lingarnet som ett garnalternativ till det fria mönstret Seaside Life, en sommarväska från Drops.

Vårt återvunnet lingarn är mer åt det rustika hållet och kanske inte riktigt går hem hos alla när det kommer till klädesplagg. Det sticks inte men det är lite strävt mot huden. Vårt stickprov har vi tvättat en gång och et blev lite mjukare. Ju mer du tvättar det, desto mjukare brukar det bli. Innan du beslutar att använda garnet till klädesplagg så rekommenderar vi att du tvättar ett prov några gånger för att se det blir mjukare. Har du inget emot att plagg är lite hårda/sträva mot huden så kan du börja med klädesplagg med en gång!

Återvunnet lingarn till interiör

Linfibrer har en fantastisk förmåga att absorbera fukt och är därför ett traditionellt och bra val för textilier som kökshanddukar, trasor och handdukar. Eftersom Recy-Lin är ett varpstarkt lingarn kan det användas för att väva till exempel vackra kökshanddukar.

Om du vill utnyttja linnegarnets fina egenskaper för inredning genom stickning eller virkning kan Drops-serien Provence Kitchen tjäna som inspiration. Bärstyrkan på Recy-Lin gör den lämplig för att sticka eller virka lite grövre dukar eller en vacker brödkorg.

Stickfasthet

Vi har stickat ett prov av 3 trådar av Recy-Lin lingarn:

  • 3 trådar Recy-Lin på stickor 4 mm: 10 cm = 20 maskor

Varpstarkt vävgarn och mycket annat

Här kan du se vårt övriga utbud av varpvänligt vävgarn, där vi kontinuerligt lägger till nya produkter. Om du är i behov av tillbehör till handarbete kan du hitta många fina saker för att göra handarbetet roligare och finishen extra bra, just här hos Garnspecialisten.

Se mer: lingarn

Liknande produkter

Rulla till toppen