Alpacka Bouclé (230g)

Produktinformation:

Material

90% baby alpacka 10% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 meter

Form

härvor á 230g

Pris ved 50 gram

47,82 kr

kr 220,00

(47,82 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

90% baby alpacka 10% polyamid

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 meter

Form

härvor á 230g

Pris ved 50 gram

47,82 kr

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 440 l vatten
ca. 7 kg CO2
ca. 2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

ALPACKA BOUCLÉGARN

Mjukt och ulligt alpacka bouclégarn i vackra naturliga färger. Välj mellan grå och bruna nyanser – eller kombinera dina favoriter för flerfärgat stickat med alpacka bouclégarn. Garnet är huvudsakligen baby alpacka, kombinerat med lite polyamid för extra styrka. De konstgjorda fibrerna märks inte i det färdiga garnet som framträder med små mjuka öglor av den fina baby alpackaullen.

Det är ett läckert garn som gör sig bra till tröjor, stora halsdukar och mössor – eller vad sägs om mysiga filtar och soffkuddar?

Stickfasthet och stickmönster

Vårt stickprov på stickor 6 mm ger 14 maskor á 10 cm. Med den stickfastheten blir det ett bra garnalternativ till flera stickmönster på tröjor i bouclégarn:

Vad du än väljer, gör dig själv tjänsten och gör ett stickprov först. Du kan behöva gå upp eller ner en sticka för att uppnå rätt stickfasthet och det utseende du gillar bäst.

Uppvindning av garn

Eftersom detta garn levereras i härvor kan du med fördel vinda upp det i nystan innan du får garnet på stickorna. Du kan lägga garnet över en stolsrygg och veva in nystan för hand. Vill du göra det lite enklare för dig själv kan vi rekommendera en garnvida och älskar du även vackra garntårtor så har vi nystmaskiner på lager.

Tvätta Alpacka Bouclégarn

Bouclégarn bör handtvättas vid max. 30 grader och med ulltvättmedel. Har du en tvättmaskin a nyare modell så kan du prova dess ullprogram. Prova först med ett stickprov och använd enzymfritt tvättmedel avsett för ull.

Se mer: bouclégarn

Liknande produkter

Rulla till toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.