Baby Alpacka Merino (1,5kg)

Produktinformation:

Material

60 % baby alpackaull 40 % merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

kon á ca. 1,5 kg

Pris ved 50 gram

41,66 kr

STICKNING

Stickor 3,5-5 mm Stickfasthet: 10 cm på stickor 4 mm = 20 m

kr 1.250,00

(41,66 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

60 % baby alpackaull 40 % merino

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 100 m

Form

kon á ca. 1,5 kg

Pris ved 50 gram

41,66 kr

STICKNING

Stickor 3,5-5 mm Stickfasthet: 10 cm på stickor 4 mm = 20 m

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 3.167 l vatten
ca. 47 kg CO2
ca. 13 KwH

Babyalpacka med merino är ett överskottsgarn från den europeiska textilindustrin, och du hjälper till att stoppa garnavfall och sparar världens resurser när du köper det och använder det till ditt handarbete. ​

BABY ALPACKA MERINO

Det mjukaste och läckraste garnet, som uteslutande består av naturmaterial, nämligen babyalpackaull och merinoull. Du kanske redan känner till garnet eftersom det är en av Garnspecialistens favoriter i härvor. Här får du samma läckra garnkvalitet, fast på koner och till ett ännu bättre kilopris!

Se Baby alpacka merino i härvor 250g

Baby alpackaull är något av det mjukaste som finns. Ullen kommer från alpackan som lever i Anderna i Peru, där den behöver en varm och tjock ull för att hålla värmen. Även om den kallas babyalpacka är den inte från alpackaföl. Ullen sitter på alpackans mage och är extra fin och mjuk.

Om merinoull

Merinoull är en naturlig ullprodukt som kommer från merinofåret. Fiberna är mjuka, så jämfört med vanlig ull är merinoull mjukare och tunnare. Det kliar och sticks inte som vanlig ull och passar därför extra bra om du är känslig.

Baby Alpacka Merino är ren lyx. Som sagt, det är bara naturliga material och det är supermjukt. Den kommer att passa väldigt bra till en tröja, väst eller kofta eller kanske en skön mysig filt. Man kan såklart både sticka och virka med den och garnet har en fin tjocklek så det går snabbt när man först sätter igång.

Stickfasthet

Vi rekommenderar att du stickar garnet på stickor 3,5-5 mm. På stickor 4 mm får vi en stickfasthet på 20 maskor per 10 cm. Garnet kan enkelt stickas på stickor 5 mm, där det träffar de 17 maskorna per 10 cm. Då får du en luftigare look.

Garnalternativ till populära mönster

  • Sophie Shawl: Garnet passar perfekt till en Sophie Shawl fra PetiteKnit, som stickass på stickor 5 mm.
  • Cumulus Blus: Garnet kommer även passa till Cumulus Blus från PetiteKnit. Vi uppskattar att två buntar räcker upp till storlek XL.
  • Klint Classic: Gry har stickat en ursnygg Klint Classic från Anne Ventzel (se bild på denna sida). Till en storlek M användes drygt 500 gram.

Ganet har samma tjocklek och löplängd som Baby alpacka suri.

Tvätt av ullgarn

Handarbete av ullgarn ska handtvättas med ulltvättmedel. Alternativt kan det kan tvättas i tvättmaskin på ullprogrammet, men testa gärna att tvätta ditt stickprov först så vet du hur garnet presterar i din tvättmaskin.

Se mer: alpacka, merino

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen