Rustikt Ull med Nylon (250g)

Flyttrea - 50%

Produktinformation:

Material

21% mohair 21% alpacka 18% merino 40% nylon

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

härvor á 250g

Pris ved 50 gram

26 kr

STICKNING

3-5 mm

Det ursprungliga priset var: kr 130,00.Det nuvarande priset är: kr 65,00. (26 kr / 50 g)

Produktinformation:

Material

21% mohair 21% alpacka 18% merino 40% nylon

LÖPLÄNGD per 50 gram

ca. 200 m

Form

härvor á 250g

Pris ved 50 gram

26 kr

STICKNING

3-5 mm

Resurser som inte gått till spillo:

ca. 329 l vatten
ca. 6 kg CO2
ca. 2 KwH

Detta garn är en överskottsprodukt från textilproduktion i EU. Hjälp till att minska garnavfallet genom att förvandla det till något nytt och vackert.

RUSTIKT ULLGARN MED NYLON

Vill du göra en varm och robust övergångsjacka för spirande vårdagar och svala hösttimmar? Så här har vi ett bra erbjudande på ett starkt och rustikt ullgarn i många djupa färgnyanser.

Garnet har en sammanhängande svart nylontråd, som är inlindad med ullfibrer i en blandning av mohair, merino och alpacka. Den svarta tråden ger ett mörkt djup till alla färgvarianter. Detta är ett rustikt ullgarn, som vi inte skulle rekommendera för användning direkt på huden. Å andra sidan har den en härlig melerad look med en lätt borstad yta, vilket gör den perfekt till stora pullovers, kraftiga koftor eller jackor.

Stickprover

Vi har stickat provlappar av rustikt ullgarn. Både i enkeltråd och i kombination med italiensk Merino. Enkeltråd så blir Rustiskt ull med Nylon tyvärr skevt i slätstickning. (Se den gråa provlappen i bildgalleriet). Om du kombinerar det rustika ullgarnet med ett annat garn, som italiensk merino, kan resultatet bli fint, jämnt och rakt.

  • Rustik ull med nylon + italiensk merino på sticka 6 mm: 10 cm = 15 maskor
  • Rustik ull med nylon på sticka 3 mm: 10 cm = 22 maskor (blir skev)

Hitta det rätt mönster

När du ska få den rustika ullen på stickorna har du möjlighet att vara extra kreativ och planera ett projekt som passar just det här garnets kvaliteter och egenskaper. Ska det vara en varm kofta i slätstickning så måste du kombinera det med en annan tråd, t.ex vårt italienska merino. Du kan använda detta gratismönster från Drops: Hidden Forest Cardigan. En klassisk kofta med en stickfasthet på 15 maskor per 10 cm. Den passar perfekt till kombinationen av rustik ull och italiensk merino.

Om du vill sticka rustik ull enbart med nylon kan vi tipsa om en vacker strukturstickad kofta där aviga och räta maskor kombineras: Summertime Twist är ett gratismönster från Drops.

Slutligen kan du självklart kombinera det rustika ullgarnet med otaliga andra garnkvaliteter och uppnå den look du gillar bäst. Ta en titt runt vårt stora urval av vackert ullgarn.

Behöver du knappar?

Då kan vi naturligtvis också hjälpa till. Garnspecialisten har ett stort urval av knappar, både med och utan bling, som kan sätta pricken över i:et på din jacka eller kofta.

Se mer: garn, härvor

Liknande produkter

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var newsletterCheckbox = document.querySelector('#kl_newsletter_checkbox'); if (newsletterCheckbox) { newsletterCheckbox.checked = true; } });
Rulla till toppen